parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/07/08 - 08:26
  • - تعداد بازدید: 37
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Z8ha

علائم و راه‌های انتقال شپش سر را بشناسید

مدیرگروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی چگونگی بروز شپش سر وچگونگی درمان های آن را تشریح کرد و گفت: شپش دارای قدرت سرایت پذیری بالایی است و ضروری است که تمام افراد خانواده که دچار علامت هستند، تحت درمان مناسب قرار بگیرند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی، دکتر فلوریا انفرادی با بیان اینکه شپش یک انگل کوچک است که حتی با چشم غیرمسلح نیز دیده می شود و به راحتی از فردی به فرد دیگری منتقل می‌شود، اظهار کرد:  مکان های پرتجمع مانند مدارس، مهدهای کودک و ... از مهم ترین مکان های شیوه شپش است.

 وی با بیان اینکه شوره زدگی روی مژه ها و ایجاد دانه های کوچک کهیری روی مناطق آلوده از علائم وجود شپش است، عنوان کرد:  

 دکتر انفرادی یکی از اصلی ترین راه های  تشخیص این انگل را دیدن شپش زنده یا رشک ‌ها عنوان کرد و گفت: ممکن است اولین علامت ایجاد شپش، خارش باشد به این شکل که فرد مبتلا احساس می‌کند که چیزی روی پوست سرش در حال راه رفتن یا خزیدن است.

 وی با تاکید بر این که برای درمان بیماری شپش باید انگل زنده و رشک‌های آن از بین برود عنوان کرد: اگر چنانچه تخم ها یا همان رشک های شپش باقی بمانند امکان این است که بعد از چند هفته دوباره  این بیماری ظاهر شود وجود دارد.

وی ادامه داد: تخم ها  یا رشک های شپش به شوره سر شباهت زیادی دارند با این تفاوت که رشک ها دارای چسبندگی زیادی هستند که به راحتی از ساقه موی سر جدا نمی شوند.

این مسئول با اشاره به راه های درمان شپش عنوان کرد: نکته مهم در درمان شپش به دلیل قدرت سرایت پذیری بالا این است که تمام افراد خانواده در صورت داشتن علامت باید تحت درمان تحت نظر پزشک قرار بگیرند.

وی توصیه کرد: درمان  قطعی شپش باید دونوبت و به فاصله یک هفته، انجام شود.

 دکتر انفرادی تاکید کرد: بعد از درمان های که توسط پزشک تجویز می شود می توان از درمان های ساده تر مثل شست و شوی مو و یا آغشته کردن شانه به سرکه رقیق شده برای از بین بردن کامل تخمهای انگل شپش چسبیده به ساقه های مو استفاده کرد.

 

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 16196
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید