parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/03/24 - 09:21
  • - تعداد بازدید: 34
  • - زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
  • /Z1ca

آکریل آمید، خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اعلام کرد: ارتباط مثبتی بین آکریل آمید رژیم غذایی و خطر ابتلا به سرطان سینه به ویژه قبل از یائسگی در زنان وجود دارد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی، دکتر محمدرضا اکبری با بیان این که آکریل آمید در غذاهایی  با پایه مواد نشاسته‌ای در دمای بالا (بالای 120 درجه سانتیگراد) و رطوبت کم تشکیل می شوند، افزود: از جمله غذاهای گریل و کبابی  شده یا سرخ شده غنی از کربوهیدرات (مانند سیب زمینی سرخ کرده، چیبس، نان خیلی برشته و سوخته، شیرینی) و دانه قهوه برشته شده) حاوی آکریل آمید هستند.

وی خاطرنشان کرد: کاهش محتوای آکریل آمید در مواد غذایی مصرفی و تقویت آموزش ها برای عموم مردم به منظور کاهش میزان مصرف آن را توصیه کرد.

وی یادآوری کرد: آکریل آمید(Acrylamide) ترکیب شیمیایی بی‌بو، سفیدرنگ و شفاف است که بر اثر حرارت دادن مواد نشاسته‌ای مثل سیب‌زمینی و نان در دماهای بالا (بیشتر از ۱۲۰ درجه سانتی‌گراد) به وجود می‌آید.

وی ادامه داد: ثابت شده است هرچه میزان تیرگی ماده غذایی مثل سیب زمینی هنگام سرخ شدن زیادتر باشد آکریل آمید آن هم بیشتر است.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 15904
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید