با تغذیه سالم عمر طولانی تری داشته باشیم
مدیرگروه دفتر بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با تاکید براین که تغذیه سالم ارتباط مستقیمی با تامین سلامت دارد، گفت: طبق تحقیقات انجام شده تغذیه ناسالم پس از مصرف دخانیان عامل مهم مرگ های زودرس بین 30 تا 70 سال شناخته شده است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی؛ نسرین علیزاده، امروزه یکی مشکلات حوزه تغذیه در جامعه، کمبود دریافت ریز مغذی ها و تغذیه ناسالم است، افزود: نیاز است تا قبل از مصرف مواد غذایی به نشانگر های مواد غذایی توجه شود، در نشانگرهای تغذیه ای در خصوص مقدار انرژی، چربی،قند،نمک و اسیدهای چرب ترانس در هر ماده غذایی هم به صورت کمی با عدد و رقم و هم به صورت کیفی با رنگ های سبز به معنی مقدار مناسب،زرد به معنی مقدار متوسط و قرمز به معنی مقدار زیاد اطلاع رسانی شده است.
وی تصریح کرد: از طریق نشانگرهای رنگی تغذیه ای مصرف کنندگان میزان قند ، نمک ،چربی و اسیدهای چرب ترانس فرآورده غذایی را به سادگی درک کرده و به این ترتیب رژیم غذایی روزانه خود را مدیریت می کنند.
وی با اشاره به اینکه باید از مصرف غذاهای آماده و فست فود ها خودداری کرد، ادامه داد: مصرف درشت مغذی ها، مانند چربی ها، پروتئین ها، کربوهیدرات ها و مواد معدنی و ویتامین ها باید به اندازه و مناسب روزانه مصرف شود.
نسرین علیزاده مصرف لبنیات را توصیه و بیان کرد: مصرف شیر در تمام گروه های سنی توصیه می شود و باید روزانه در وعده های روزانه افراد قرار داده شود.
وی میوه ها و سبزی ها را نیز بسیار مورد تاکید قرار داد و گفت: در کنار وعده های غذایی استفاده از سبزیجات به هضم بهتر غذا، دریافت فیبر کافی و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
وی همچنین گفت: امروزه بسیاری از مردم به مصرف غذاهای فرآوری شده که هم مواد مغذی کمی دارند و هم عامل بسیاری از بیماریها مانند چاقی، مشکلات قلبی-عروقی و دیابت نوع ۲ هستند، عادت کردهاند. در حالی که غذاهایی وجود دارند که میتوانند انرژی مورد نیاز بدن را تأمین کنند، خطر ابتلا به بیماریهای مختلف را کاهش دهند و به حفظ وزن در محدودهی مناسب کمک کنند.
وی یادآوری کرد: اگر میخواهید بدن سالمتری باشید و به مدت طولانیتری زندگی کنید، باید مغذیترین خوراکیها را وارد برنامهی غذایی خود کنید. اگر غذاهای گیاهی به عنوان بخش اصلی رژیم غذایی انتخاب شوند، سلامتی و شادابیتان حفظ شده و احتمال ابتلای شما به بیماریهای مختلف کاهش پیدا ممی کند.
این مسئول در خصوص مواد نگهدارنده موجود در مواد غذایی بیان کرد: مواد نگهدارنده، ترکیبات شیمیایی هستند که برای جلوگیری از فساد، تجزیه، انجام واکنشهای شیمیایی ناخوشایند و همچنین برای جلوگیری از کاهش کیفیت و ارزش غذایی به مواد غذایی، داروها، رنگها، لوازم آرایشی، نمونههای بیولوژیک، چوب و بسیاری از محصولات دیگر افزوده میشوند و میزان آن بر اساس استاندارد های غذایی ملی تعیین و به صورت مداوم توسط کارشناسان غذا و دارو پایش می شود.