parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/09/17 - 08:34
  • - تعداد بازدید: 36
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZMG3

پیام سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه به مناسبت پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم

در پیام دکتر افشین دلشاد آمده است:

تحولات اجتماعی، تغییر سبک زندگی خصوصا فرهنگ غذایی ایران و بسیاری از کشور‌های منطقه، وضع سلامت مردم را دستخوش دگرگونی کرده است، تغییر سنت‌های گذشته و ایجاد شیوه‌های جدید موجب تغییر در الگو ی مصرف از جمله افزایش مصرف چربی‌های اشباع وکاهش مصرف میوه و سبزی گردیده است.

چاقی به عنوان یک عامل خطر اصلی برای بسیاری از بیماری‌های غیرواگیر (NCDs) از جمله بیماری‌های قلبی عروقی (CVDs)، دیابت نوع ۲ و انواع خاصی از سرطان‌ها است.

بیماریهای غیرواگیر عامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان هستند بطوریکه مسئول حدود ۴۱ میلیون (۷۱ درصد) از مرگها را به خود اختصاص داده است.

مصرف بی‌رویه انواع چربی و روغن، عامل خطر بسیاری از این بیماری‌ها محسوب می‌شود اما رعایت تنوع و تعادل غذایی، جایگزین نمودن روغن مایع به جای جامد و رعایت تعادل درمیزان مصرف و فعالیت بدنی منظم و مناسب می‌تواند این خطر را کاهش دهد.

در راستای ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیه جامعه، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت هر ساله اقدام به برگزاری پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه با موضوع اصلاح الگوی مصرف غذایی برگزار می‌نماید؛امسال نیز پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با موضوع "روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم" را از تاریخ ۱۷ لغایت ۳۰ آذر ماه را برگزار می‌نماید.

محورهای این پویش به شرح زیر می‌باشد:

۱. فرهنگسازی در خصوص نقش روغنها و چربیها در برنامه غذایی سالم

۲. فرهنگسازی و اصلاح باورهای نادرست در خصوص روغنها و چربی‌ها

۳. فرهنگسازی برای آشنایی جامعه با روغن کانولا و ترغیب به مصرف روغن کانولا

۴. پیشگیری از بیماریهای مزمن یا غیرواگیر (چاقی، قلبی عروقی، سرطان) انتخاب روغن مناسب

۵. فرصتها و تهدیدهای رسانه‌ای و تاثیر آنها در انتخاب روغنها

  • گروه خبری : اخبار حوزه معاونت بهداشتی,اخبار ویژه,آخرین اخبار
  • کد خبر : 50889
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید