parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1401/10/07 - 09:56
  • - تعداد بازدید: 19
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Z7Ma

مهارت های مدیریت خشم

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان این که خشم یک هیجان طبیعی است که اگر به جا ابراز شود می تواند به ما انرژی دهد و اگر به شیو های نادرست ابراز شود روابط ما را با دیگران خراب کرده و ما را بیمار می کند، افزود: برای مدیریت خشم باید، دو عامل برانگیختگی بدنی و افکار منفی را مورد توجه قرار داد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه؛ دکتر «محمدرضا اکبری» اعلام کرد: برای مدیریت خشم باید میزان برانگیختگی بدنی را کاهش داد و، وارد مرحله خشم نشد که برای این امر دو راهکار وجود دارد.

 

وی ادامه داد: انجام تنفس شکمی، موجب آرامش فرد می شود، برای این کار باید یک دست را روی شکم و دست دیگر را روی سینه قرار داد و به شیوه ای تنفس کرد که شکم و نه قفسه سینه بالا بیاید و پایین برود.

 

وی با بیان این که یک راه کار انحراف فرد از توجه به خود است، اضافه کرد: محیط فرد عصبانی باید تغییر کند، آب بنوشد، دوش بگیرد و صورتش را بشوید و هر کار مثبت و بی ضرری که موجب آرامشش می شود را انجام دهد.

 

وی با بیان این که یکی از اجزای چرخه خشم، افکار منفی است، یادآوری کرد: شناسایی و کنترل این افکار از اهمیت زیادی برخوردار است، این افکار شایع هستند و ممکن است باورهایی نادرست درباره خشم و عصبانیت باشند.

 

وی افزود: این باورهای غلط خطاهای ذهن و شیوه نادرست تفکر و اندیشیدن هستند که به هیجان های منفی دامن می زند.

 

وی روش های سالم ابراز خشم را نیز برشمرد و ادامه داد: بهترین روش برای ابراز خشم این است که در مورد آن با کسی حرف بزنید زیرا ابراز احساسات در قالب کلمات از شدت آن ها کم کرده و فرد را آرام می کند.

 

وی اضافه کرد: وقتی به مشکل برمی خورید در قدم اول مشکل را توصیف کنید و در قدم بعدی دنبال راه حل ها بگردید. هر چه می توانید راه حل های بیشتری پیدا کنید، در گام بعدی راه حل ها را ارزیابی و بهترین راه حل و در نهایت این روند را ارزیابی کنید و ببینید آیا توانسته اید راه حل مناسبی ارائه دهید و مشکل پیش آمده را حل کنید.

 

وی با بیان این که در صورتی که شدت خشم خیلی زیاد است با مراجعه به پزشک و مصرف دارو می توانید خشم شدید و غیر قابل کنترل را مهار کنید، عنوان کرد: اگر با روش های ذکر شده، نتوانستید به خودتان کمک کنید، به کارشناس مراقب سلامت،کارشناس سلامت روان و یا پزشک عمومی خانه بهداشت، مراکز بهداشتی،درمانی و مراکزخدمات جامع سلامت محل سکونتتان مراجعه کنید.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 15397
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید