توصیه های دندان پزشکی در ایام نوروز
مدیر گروه بهداشت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی توصیه هایی را برای محافظت از دندان ها ارائه کرد و گفت: از مصرف بیش از اندازه شیرینی جات پرهیز کنید زیرا این کار موجب پوسیدگی دندان ها می شود.
دکتر«یاهوئیان» با اشاره به اینکه شکلات شیری بدلیل دارا بودن شکر و شیر، بیشتر از شکلات تلخ منجر به پوسیدگی دندان می شود، افزود: کاکائو خالص حاوی پلی فنول است که میزان باکتری های دهان را محدود می کند، با این حال، شکلات های تلخ نیز باید در حد اعتدال مصرف شوند.
وی ادامه داد: از شکستن آجیل های سخت از جمله پسته، بادام و فندق با دندان جدا خودداری کنید، این کار باعث لق شدن یا شکستن دندان می شود.
وی با اشاره به ضرورت محدود كردن مصرف نوشیدنیهای شیرین یا اسیدی، اعلام کرد: نوشیدنیهای اسیدی مانند آب مركبات به دلیل خاصیت اسیدی، مینای دندان را از بین میبرند، به همین علت توصیه شده است كه با نی مصرف شوند.
یاهوئیان افزود: نوشیدنیهای شیرین نیز دشمن دندان ها هستند. یك بطری كوچك نوشابه حاوی 11 قاشق شكر است. به علاوه اسید فسفریك و اسید سیتریك موجود در آن به دندان ها آسیب می زند. تاثیر مخرب شیرین كننده های مصنوعی بر دندان بیشتر از شیرینكننده های طبیعی است.
وی عنوان کرد: باكتری های موجود در پلاك دندان شكر را به اسید تبدیل میكنند و اسید با انحلال مواد معدنی دندان و ایجاد حفره، منجر به پوسیدگی دندان میشود. نوشیدنی های الكلی نیز از مهمترین دلایل پوسیدگی دندان هستند.
وی بیان کرد: یکی دیگر از مواردی که در ایام تعطیلات و سفر ممکن است به وجود بیاید، شکستگی دندان ها و آسیب به استخوان های فک بالا و پایین به دلیل تصادف های جادهای، سقوط از ارتفاع یا ورزش و بازی است. در صورت صدمه به دندان ها، لازم است شخص آسیبدیده به وسیله دندانپزشک معاینه و به سرعت درمان شود.