ارزش غذایی شیرولبنیات
مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی در گزارشی اعلام کرد: شیر و لبنیات یکی از گروه های مهم در هرم غذایی است که همه افراد در گروههای سنی مختلف باید روزانه حداقل 2 واحد مصرف کنند. نوجوانان در سنین بلوغ و مادران باردار و شیرده روزانه حداقل 3 واحد شیر یا جایگزین های آن باید مصرف کنند وی افزود :
یک واحد از گروه شیر و لبنیات برابر است با :
• یک لیوان شیر یا ماست کم چرب(کمتر از1.5درصد)، یا
• 45 تا 60 گرم پنیر معمولی معادل یک و نیم قوطی کبریت، یا
• یک چهارم لیوان کشک، یا
• 2 لیوان دوغ، یا
• یک و نیم لیوان بستنی پاستوریزه
نسرین علیزاده افزود :باید توجه داشت که گروه شیر و لبنیات در هرم غذایی فقط شامل شیر ، ماست ، پنیر ، کشک و بستنی و دوغ است و سایر فرآورده های لبنی مثل سرشیر ، خامه و کره که حاوی چربی هستند از نظر تغذیه ایی در گروه شیر و لبنیات قرار نمی گیرند و توصیه می شود کمتر مصرف شوند.