تغذیه ای برای پیشگیری از التهاب
مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی سبک زندگی و تغذیه درست می تواند از التهاب پیشگیری کند، گفت: گاهی اوقات یک سبک زندگی ناسالم ناشی از ورزش نکردن، استرس زیاد و رژیمهای غذایی پر کالری میتواند باعث ایجاد سطوح پایین مزمن التهاب در کل بدن شود.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نسرین علیزاده با بیان اینکه التهاب با گذشت زمان می تواند مسیر را برای بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی عروقی، بیماری کبد چرب غیر الکلی، دیابت نوع ۲، بیماری آلزایمر و برخی موارد سرطان ها (مانند سینه، روده بزرگ)هموار کند، افزود: رژیم مدیترانهای با تاکید بر میوههای تازه، سبزیجات، حبوبات، آجیل، غذاهای دریایی و روغن زیتون به طور قابلتوجهی چندین نشانگر التهاب را کاهش میدهد.
وی اضافه کرد: رژیم غذایی MIND، ترکیبی از رژیم غذایی DASH و مدیترانه ای، یک برنامه غذایی ضد التهابی است که شامل غلات کامل، سبزیجات به ویژه انواع برگ سبز، انواع توت ها، روغن زیتون، لوبیا، آجیل، ماهی و مرغ است و غذاهای سرخ شده/فست فود , کره، پنیر، شیرینی و گوشت قرمز را محدود می کند.
علیزاده ادامه داد: میوه ها، سبزیجات، غلات کامل با فیبر بالا، حبوبات، چربی های تک غیر اشباع (روغن زیتون، آجیل، کره آجیل، دانه ها، چربی های غیراشباع امگا ۳ (گردو، دانه کتان، دانه چیا، و غذاهای آبزی از جمله ماهی آزاد، شاه ماهی، ساردین، ماهی خال مخالی)، چای، قهوه، سیر و پیاز گیاهان، ادویه ها (زردچوبه، زنجبیل) برای پیشگیری از التهاب مفید هستند.
وی با اشاره اینکه برای پیشگیری از التهاب باید از مصرف غذاهای التهاب زا پرهیز کرد، گفت: نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه، آبمیوه، چای سرد، بیش از حد غذاهای کربوهیدرات تصفیه شده مانند نان سفید، پاستا، برنج، غذاهای سرخ شده، گوشت های پرچرب فرآوری شده مانند بیکن، سوسیس، هات داگ، چربی های اشباع مانند لبنیات پرچرب خامه و کره، روغن های نیمه هیدروژنه، تکه های چرب گوشت و مرغ از جمله این مواد غذایی هستند که باید از مصرف آن ها پرهیز کرد.