توصیه های نوروزی برای بیماران قلبی
- دید و بازدیدهای سال نو اگر با هدف تازه شدن دیدارها و فراموش کردن گلایه ها وسبک کردن بار غصه های خود و دیگران انجام شود منجر به کاهش تنش های روحی و بهبود وضعیت جسمانی فرد و کاهش عوارض قلبی و عروقی می شود.
- رعایت اعتدال در مصرف مواد غذایی به همه افراد دچار زمینه بیماری قلبی عروقی توصیه می شود. با توجه به اینکه بیماران قلبی از نظر مصرف نمک و مواد قندی باید تحت کنترل باشند. استفاده از آجیل های شور و هم چنین شیرینی جات توصیه نمی شود و رعایت این مسئله در افرادی که دچار نارسایی قلبی و یا بیماری دیابت و فشار خون هستند از اهمیت ویژه ای برخورداراست.
- وعده های غذایی سنگین و چرب منجر به افزایش خطر سکته قلبی و تشدید نارسایی قلبی می شود.
- ازجمله تاثیرات بسیار منفی افزایش مصرف مواد غذایی، افزایش وزن است. البته مصرف زیاد شکلات،کاکائو و نوشیدنی های حاوی اینگونه مواد که در ایام عید نیز مصرف بیشتری دارند منجر به افزایش ضربان قلب و بروز نامنظمی ضربان قلب می شود، بنابراین به منظور کنترل وزن و از بین بردن کالری اضافی موجود در بدن روزانه یک برنامه ورزشی باید داشته باشد.
- درصورتی که پزشک معالج ممنوعیتی با انجام ورزش و فعالیت های بدنی در نظر نگرفته باشد انجام تمرینات سبک ورزشی در حدی که منجر به احساس خستگی شدید و یا درد وسنگینی سینه و تنگی نفس نشود، ایرادی ندارد و برای بیماران قلبی مفید هم خواهد بود.
- پیاده روی در هوای پاک روزانه بیست تا سی دقیقه برای حفظ سلامتی به همه افراد توصیه می شود.
- در خصوص بیماران مبتلا به فشار خون بالا، بهتر است دستگاه فشار سنج و داروهای مصرفی همراه بیمار باشد و از مصرف مواد غذایی حاوی نمک مانند آجیل و تنقلات و مواد غذایی چرب خودداری شود
- توصیه می شود بیماران هنگام سفر در این ایام داروهای خود را همراه داشته باشند و رژیم غذایی خود را رعایت از مصرف خوراکی ها و آشامیدنی هایی که توسط افراد در شرایط غیر بهداشتی در بین راه وی ا مسافرخانه ها تهیه می شود حتی الامکان خوداری کنند.
- ساعت خواب و استراحت منظمی داشته باشند و از کم خوابی و خستگی شدید پرهیز کنند.
- درصورتی که افراد با وسیله شخصی سفر می کنند در بین راه برای تحرک عضلات و مصرف آب سالم توقف و استراحت کنند.