parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/04/26 - 09:03
  • - تعداد بازدید: 25
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZGda

پیشگیری از گرمازدگی درون خودرو

مدیر گروه ارتقاء آموزش و سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نکاتی را درباره پیشگیری از گرمازدگی درون خودرو اعلام کرد و بیان کرد: تا حد امکان ماشین را در سایه پارک کنید. در غیر این صورت پنجره ها را با سایه بان و یا پارچه بپوشانید تا تابش پرتوهای خورشید به داخل کمتر باشد.هنگام توقف ، مقدار بسیار کمی از یکی از پنجره ها را باز بگذارید تا هوا جریان داشته باشد .همیشه تهویه و کولر را کنترل کنید. این مسئله به خصوص پیش از سفر و گردش اهمیت بیشتری دارد.اگر داخل خودرو گرم شده، پیش از سوار شدن حتما چند دقیقه ای درب ها را باز بگذارید.هرگز کودکان و حیوانات خانگی را در خودرو تنها رها نکنید و حتما بطری آب داشته باشید و به طور مرتب آب بنوشید. این نکته را درباره کودکان واقعا جدی بگیرید.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی نازی شکرالهی افزود: در صورت بروز علایم گرمازدگی مانند بی حالی، حالت تهوع، گرم شدن و قرمزی پوست بدن، تپش قلب و ... در خود یا فرزندتان بلافاصله ماشین را نگه دارید، به محیط خنک و سایه بروید و با نوشیدن آب و مرطوب کردن بدن با آب ولرم، دمای بدنتان را پایین بیاورید.

وی ادامه داد: اگر متوجه حضور کودکی تنها در خودرو شدید که احتمال بروز گرمازدگی و خطرات آن وجود داشت، بی توجه نباشید. حتی اگر نتوانستید راننده را پیدا کنید، با پلیس تماس بگیرید و مطمئن باشید که چند دقیقه تعلل ممکن است زندگی او را به خطر بیندازد

برای پیشگیری از گرمازدگی چه کارهایی می توانیم انجام دهیم؟ وی در پاسخ به این سوال گفت:نوشیدن آب(تقریبا 8 لیوان در روز): اگر نمی‌ توانید مقدار زیادی آب بنوشید یک نوشابه بدون گاز مثلا آب میوه را جایگزین کنید. الکل دفع آب از بدن را تشدید می‌ کند؛ بنابراین نوشیدن مشروبات الکلی در آب و هوای گرم ممکن است کم آبی بدن را تشدید کند.

وی یادآوری کرد: در آب و هوای گرم از خوردن غذاهای سنگین و داغ پرهیز کنید،اگر زمانی که در آفتاب هستید احساس ناخوشی و ضعف به شما دست داد فورا از مقابل نور مستقیم خورشید دور شوید. نور خورشید بین ساعت ۱۱ صبح تا ۳ بعدازظهر بیشترین خطر را دارد.

 

شکرالهی یادآوری کرد: در ساعات بسیار گرم روز از ورزش شدید خودداری کنید. اگر احساس نفس‌تنگی یا تپش قلب می‌ کنید، ورزش را متوقف کنید و سعی کنید بدنتان را خنک کنید. اگر چشم هایتان سیاهی می ‌رود یا دارید بی حال می‌ شوید استراحت کنید.

وی افزود: لباس های تیره و سنگین گرما را جذب می ‌کنند، بنابراین لباس‌ های روشن، سبک و گشاد مثلا از جنس کتان بپوشید و نیز از کلاه‌‌ لبه دار و عینک آفتابی استفاده کنید. دقت کنید که برخی پارچه‌ های نازک، در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید، از پوست محافظت کافی نمی کنند.

این مسئول با بیان اینکه به تهویه محل سکونت توجه کنید: در طول شب و روز پنجره‌ خانه را باز نگه دارید و یا از هواکش استفاده کنید. این امر به خصوص در شب که بدن، گرمای خود را از دست می دهد ‌اهمیت دارد ادامه داد:از رفتن به جایی که سایبان ندارد و تهویه آن خوب نیست خودداری کنید و همیشه در سفر همراه خود یک بطری آب داشته باشید.

وی بیان کرد: نوزادان، کودکان زیر چهارسال، افراد بالای ۶۵ سال، افراد چاق و بیماران بیش از همه به گرمای هوا و نور تند آفتاب حساسند. این افراد نباید در هوای گرم لباس زیاد بپوشند یا در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرند.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 16000
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید