parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1401/11/03 - 07:37
  • - تعداد بازدید: 12
  • - زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZENa

معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در نشست خبری سوم بهمن بیان کرد/ نهضتی در حوزه بهداشت با اقدامات بنیادی

ایجاد تحول و نهضتی بزرگ در حوزه بهداشت با انجام اقدامات زیر ساختی، مدیریت کمبود پزشک در برخی از مراکز جامع سلامت، وضعیت واکسیناسیون کرونا در استان و کنترل و پیشگیری از چاقی مهم ترین محورهای سخنان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در کنفرانس مطبوعاتی ریاست دانشگاه، بود.

دکتر «محمدرضا اکبری» در این نشست اقدامات بهداشتی انجام شده در سال اخیر را نهضتی در این حوزه قلمداد و اضافه کرد: 114 پروژه بهداشتی در یک سال و نیم گذشته در حال اجرا بوده است که از آن جمله می توان به بهسازی 14 مرکز، افتتاح 4 مرکز جامع سلامت در هفته دولت، راه اندازی دو مرکز و 6 خانه بهداشت (در دهه فجر) و تکمیل و ساخت 37 پروژه (خانه بهداشت، مرکز جامع سلامت) اشاره کرد.

وی به دریافت مجوز جذب 200 بهورز نیز اشاره و اضافه کرد: با دریافت مصوبه دانشگاه، امور جذب 60 بهورز در استان در حال انجام شود.

دکتر اکبری در خصوص کمبود پزشک در برخی از مراکز جامع سلامت با بیان این که مدیریت آن در دستور کار قرار دارد و اقداماتی نیز در این خصوص انجام شده است، گفت: دانشگاه با برخورداری از 83 مرکز جامع سلامت، نیازمند تامین 115 پزشک است.

وی ادامه داد:  پذیرش برخی پزشکان در دوره های تخصصی و اتمام طرح برخی دیگر از آن ها،  مشکلاتی را مانند کمبود پزشک ایجاد کرده است، اما این به معنای خالی بودن مراکز بهداشتی نیست زیرا این چالش به سرعت مدیریت شده و تاکنون هیچ مرکزی بدون پزشک در ساعت اداری نبوده است.

وی تاکید کرد: با مدیریت روسای شبکه های بهداشت در شهرستان ها و با استفاده از پزشکان شهرستان به عنوان پزشکان جانشین،  تمام خدمات به جمعیت تحت پوشش این مراکز بدون وقفه ارائه می شود.

وی با بیان این که دانشگاه دارای 5 مرکز جامعه سلامت  شبانه روزی مصوب است، ادامه داد: اکنون 3 مرکز شبانه روزی در استان وجود دارد که خدمات درمانی در آن ها نیز متناسب با شیفت بندی پزشکان ارائه می شود و وقفه احتمالی در ارائه خدمات به معنی خالی بودن مرکز از پزشک نیست.

دکتر اکبری به وضعیت واکسیناسیون کرونا هم اشاره و اعلام کرد: پوشش واکسیناسیون استان مناسب است و در دوز اول بیش از 96 درصد، در دوز دوم بیش از 80 درصد بوده است، همچنین 61 درصد گروه هدف نیز دوز سوم را دریافت کرده اند.

وی با اشاره به این که درصد تزریق دوز چهارم اندک بوده است، از رسانه ها خواست تا با استفاده از ظرفیت های خود، همانند گذشته در جلب مشارکت های اجتماعی، حامی و یاری رسان حوزه سلامت در استان باشند.

وی با اشاره به این که سرعت سرایت پذیری زیر سویه امیکرون بسیار زیاد است، یادآوری کرد: رعایت پروتکل های بهداشتی و همچنین تزریق دوز یادآور به دلیل فاصله ایجاد شده با آخرین دوز دریافتی و کاهش ایمنی افراد و جامعه، توصیه می شود.

دکتر اکبری با اشاره به قرار گیری در هفته های بسیج ملی تغذیه سالم، با بیان این که پیشگیری از اولویت های حوزه سلامت است، گفت: تغییر شیوه زندگی موجب بروز و شیوع چاقی شده و زمینه را برای ابتلا به بیماری های غیرواگیر فراهم کرده است.

وی با بیان این که به دلیل اهمیت این موضوع خدماتی در مراکز بهداشت ارائه می شود، افزود: با استقرار مشاوران تغذیه در مراکز بهداشت شهری بجنورد و شیروان، از ظرفیت های آن ها برای شناسایی بیماران مرتبط با چاقی استفاده شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه ادامه داد: تاکنون از 250 بیمار مبتلا به دیابت تحت پوشش مراکز بهداشت به مشاوران تغذیه ارجاع داده شده اند.

وی مداخلات انجام شده در کنترل فشار خون را 78 درصد در کنترل آن و 82 درصد مداخلات را در کنترل بیماری دیابت مثبت ارزیابی کرد.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 15485
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید