parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/03/07 - 08:49
  • - تعداد بازدید: 47
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Z6ba

نکاتی درباره سوزش سر دل

مدیرگروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه سوزش سر دل به صورت احساس سوزش سر معده حس می شود که تا قفسه سینه بالا می آید، افزود: این ناراحتی بیشتر پس از خوردن غذا، هنگام دراز کشیدن افزایش فشار داخل شکمی (خم شدن یا بلند کردن چیزی) رخ می دهد.

دکتر فلوریا انفرادی در گفت و گویی ادامه داد: غذاهای چرب غذاهای، پرادویه، نعناع، قهوه، شکلات، الکل و استعمال دخانیات می توانند سوزش سر دل ایجاد کنند.

وی با بیان اینکه تقریبا ۹۰ درصد افراد گاهی ولی عده ای دیگر در اکثر مواقع سوزش سر دل را تجربه می کنند، اضافه کرد: افرادی که به سوزش شدید یا مکرر مبتلا هستند ممکن است، لازم باشد برای کنترل علایم به پزشک مراجعه و به طور مرتب دارو مصرف کنند.

وی عنوان کرد: هر کس که سوزش سر دل دارد و بلع غذا با دشواری انجام می شود، لقمه گیر می کند یا آهسته پایین می رود باید به پزشک مراجعه کند گاهی بعضی از داروهای تجویزی سوزش سر دل را افزایش می دهند اگر داروی جدیدی به شما تجویز شده و این امر با شروع یا تشدید سوزش سر دل هم زمان شده است به پزشک خود مراجعه کنید.

وی در پاسخ به این سوال که علایم ممکن در همه سنین چیست؟ نیز گفت: احساس سوزش سر معده و در پشت جناغ سینه(که با خم شدن دراز کشیدن و خوردن بدتر می شود)، پس زدن غذا و طعم ترش و تلخ در دهان (به خصوص با خم شدن) و یا تولید بیش از حد بزاق برخی از علائم است.

دکتر انفرادی توصیه هایی را برای تسکین سوزش سردل عنوان و بیان کرد: داروهای ضد اسید (آنتی اسید) که اسید معده را خنثی می کنند برای تسکین مفید هستند، که باید با توصیه پزشک استفاده شوند.

وی ادامه داد: برای رهایی سریع از علایم سوزش سر دل می توان از ضد اسیدها استفاده کرد این داروها اگر به طور منظم پس از غذا یا در هنگام خواب مصرف شوند می توانند به پیشگیری یا کاهش سوزش سر دل کمک کنند ولی اثر بلند مدت ندارند اگر برای کنترل علایم نیاز دارید بیش از دو بار در روز آنتی اسید مصرف ،کنید باید به پزشک خود مراجعه کنید.

وی با تاکید بر اینکه با ایجاد بعضی تغییرات در شیوه زندگی می توانید سبب کاهش بروز علایم شوید، توصیه کرد: پس از صرف غذا ۲ ساعت دراز نکشید و از مصرف غذا یا مایعات ۲ الی ۳ ساعت قبل از خواب خودداری کنید.

دکتر انفرادی افزود:  کافئین را حذف کنید یا میزان مصرف آن را محدود کنید کافئین، در قهوه، چای، شکلات و نوشیدنی های حاوی کولا وجود دارد همچنین از مصرف نوشابه های گازدار، سیگار و الکل خودداری کنید.

وی یادآور یکرد: حتی الامکان از مصرف غذاهای پرچرب،گوشتهای پرچرب غذاهای سرخ شده، سسها و غذاهای پرادویه و ترش خودداری کنید.

وی گفت: در صورت چاقی وزن خود را کاهش دهید.

 

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 15852
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید