parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/02/03 - 13:11
  • - تعداد بازدید: 11
  • - زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZsQ4

نشست خبری رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به مناسبت هفته سلامت

در سومین روز از هفته سلامت نشست خبری رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی برگزار و موضوعات راهبردی حوزه سلامت ازجمله اجرای نظام ارجاع و پزشکی خانواده مطرح و ابعاد مختلف این طرح ملی تشریح شد.

به گزارش روابط عمومی، چهارشنبه سوم اردیبهشت در این نشست، دکترسید احمد هاشمی، طرح پزشکی خانواده و نظام ارجاع را گامی اساسی در تحول نظام سلامت، کاهش هزینه‌ها و ارتقای کیفیت خدمات درمانی دانست و بر نقش رسانه‌ها در فرهنگ‌سازی این تحول تأکید کرد.

 

وی اظهار کرد: نظام ارجاع و پزشکی خانواده از برنامه‌های توسعه‌ای کلان وزارت بهداشت است که در گام نخست، هر پزشک خانواده به‌صورت متوسط جمعیتی بالغ بر ۳۵۰۰ نفر را تحت پوشش خواهد داشت و در صورتی که نیاز بیمار در این سطح پاسخ داده نشود، ارجاع به سطح دوم خدمات درمانی انجام می‌شود.

 

رئیس دانشگاه با تأکید بر نقش مهم این طرح در انسجام‌بخشی به خدمات حوزه سلامت گفت: با اجرای کامل نظام ارجاع، خدمات سلامت به‌صورت سیستماتیک، منسجم و بر اساس نیاز واقعی بیماران ارائه خواهد شد و ارائه خدمات خارج از این نظام مشمول پرداخت هزینه آزاد خواهد بود.

 

وی با اشاره به رفورم جدید در حوزه ارجاع افزود: این تغییر ساختار با هدف کاهش هزینه‌ها، ارتقای کیفیت خدمات و مدیریت بهینه منابع حوزه سلامت در دست اجراست و در این مسیر، نیازمند همراهی مؤثر رسانه‌ها، خیرین و سازمان‌های مردم‌نهاد هستیم.

 

بازگشت ۲۷ آمبولانس به چرخه خدمت

دکتر هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود از بازگشت ۲۷ دستگاه آمبولانس که پیش‌تر از چرخه اورژانس خارج شده بودند خبر داد و گفت: این بازسازی و نوسازی با صرف هزینه‌ای بالغ بر ۶ میلیارد تومان انجام شده و در هفته‌های آینده نیز سه دستگاه دیگر برای تعمیر و تجهیز ارسال و در هفته های آتی به ناوگان اضافه خواهند شد.

 

پروژه‌های عمرانی؛ از پیوست ماده ۲۰ تا تخصیص‌های امیدبخش

رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به آخرین وضعیت پروژه‌های عمرانی دانشگاه، عنوان کرد: بیمارستان مادر و کودک که از سال ۱۳۸۹ مجوز ساخت آن صادر شده بود، سرانجام در سال ۱۴۰۰ پیوست ماده ۲۰ دریافت کرد.

 

وی گفت: تخصیص اعتبار طرح مذکور در سال 1400 مبلغ 34 میلیارد ریال بوده که این اعتبار صرف هزینه های مشاور و سایر موارد جهت تهیه نقشه ها و همچنین مطالعه طرح توجیهی جدید بابت اخذ مجوز ماده 23 از 100 به 320 تختخوابی شده است

 

دکتر هاشمی افزود: تخصیص اعتبار این پروژه در سال 1402 به مبلغ 146 میلیارد ریال به صورت اسناد خزانه بوده و اعتبار مصوب در سال 1403 مبلغ 1063 میلیارد ریال بوده که مبلغ 270 میلیارد ریال در روزهای پایانی سال تخصیص داده شده است.

 

وی عنوان کرد: فاز نخست بیمارستان راز و جرگلان به اتمام رسیده و فاز دوم آن در مرحله مناقصه قرار دارد. در جریان سفر ریاست‌جمهوری، ۱۵۰ میلیارد تومان به این پروژه اختصاص یافت و اعتبار کلی مورد نیاز آن ۴۵۰ میلیارد تومان برآورد شده است.

 

در خصوص بیمارستان پورسینای آشخانه نیز دکتر هاشمی بیان کرد: فاز اول این بیمارستان با ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی به اتمام رسیده و فاز دوم آن نیز به مناقصه رفته است.

 

ارتقای کیفیت سلامت در طرح پزشک خانواده

در ادامه این نشست، دکتر افشین دلشاد، معاون بهداشتی دانشگاه، اجرای طرح پزشک خانواده را نقطه عطفی در ارتقای کیفیت درمان دانست و گفت: ویژگی بارز این طرح، وجود بازخورد مستقیم از سطح درمان تخصصی به پزشک خانواده است که موجب ارتقای سطح خدمات اولیه می شود.

 

وی اعلام کرد: فاز دوم این طرح در ادامه اجرای پزشک خانواده روستایی در سطح اول نظام ارجاع در استان آغاز خواهد شد.

 

معاون بهداشتی دانشگاه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه ناباروری گفت: با راه‌اندازی مرکز ناباروری در استان و اجرای طرح شهید سلیمانی ۲، خدمات شناسایی و درمان ناباروری به زوج‌ها بدون پرداخت فرانشیز ارائه می‌شود.

 

وی اعلام کرد: در سال گذشته، ۳۸۴۶ نفر از طریق مراکز بهداشت شناسایی و ۱۱۴۷ نفر به مرکز ناباروری معرفی شدند که از این تعداد، ۴۲۵ پرونده درمانی تشکیل و ۷۷ زوج موفق به بارداری شدند.

 

نقش رسانه ها در احیای پیشگیری

دکتر پیمان فیضی، مدیر روابط عمومی دانشگاه، نیز در این نشست با تأکید بر نقش بی‌بدیل آموزش و اطلاع‌رسانی در ارتقای سلامت عمومی جامعه گفت: پیشگیری همواره بهتر و کم‌هزینه‌تر از درمان است. صبر، دقت و انتشار اخبار صحیح از سوی رسانه‌ها، سرمایه‌ای بی‌بدیل در مسیر توسعه سلامت استان به شمار می‌رود.

 

مشاور اموربانوان در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز با بیان اینکه محور و مبنای هفته سلامت امسال مادران و کودکان هستند، به نقش بسیار مهم مادران و سواد سلامت آنها در پرورش نسلی سالم سخن گفت.

 

دکتر مریم پورآدینه با بیان اینکه عدم رشد سواد سلامت موجب ایجاد خسارت هایی می شود، یادآوری کرد: سواد سلامت مادران بسیار مهم است و هدف ما در این مسیر آموزش خودمراقبتی به مادران است که انتقال این دانش با حضور رسانه ها ممکن می شود.

 

وی با اشاره به روزشمار هفته سلامت برنامه های این هفته را نیز برشمرد و اعلام کرد.

  • گروه خبری : اخبار حوزه معاونت بهداشتی,اخبار ویژه,آخرین اخبار
  • کد خبر : 53493
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید