معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تشریح کرد: راهکارهای پاکسازی هوای خانه
سرد شدن هوا، بار دیگر بخاری ها را از انبار خانه ها بیرون کشیده است، این روزها که هوا یخ زده است استفاده از بخاری ها و وسایل گرمایش گازی بیشتر شده است ، استفاده زیادی که ممکن است هوای منازل را آلوده کند
در همین رابطه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در گفت و گو با وبدا؛ به برخی از نکات ایمنی ضروری اشاره و اعلام کرد: وسایل گاز سوزی که در منازل از آن ها استفاده می کنیم نقش زیادی در آلودگی هوای خانه دارند، بنابراین ضروری است که برای پیشگیری، رفع آلودگی و پاک سازی هوای خانه اقداماتی را انجام دهیم.
دکتر «محمدرضا اکبری» با بیان این که گام اول شناسایی لوازمی است که ایجاد آلودگی می کند، افزود: بخاری ها، شومینه ها، آبگرمکن ها و اجاق گازها از عوامل مهم در افزایش آلودگی هوای خانه هستند.
وی با بیان این که آلاینده ها همچون مونوکسید کربن که باعث بروز سردرد و خستگی مزمن جسمانی می شوند، محصول استفاده از وسایل حرارتی مذکور هستند، اضافه کرد: گاز مونوکسید کربن در اثر احتراق ناصحیح تولید می شود، یکی دیگر از آلاینده های ناشی از پخت و پز، دی اکسید نیتروژن است. در صورتی که این ماده با گازهای موجود در هوا ترکیب شود، اسید نیتریک و نیترات های آلی تولید می شود که برای انسان بسیار خطرناک است.
دکتر اکبری راهکارهای پاک سازی آلودگی هوای خانه را نیز برشمرد و گفت: استفاده از دستگاه تصفیه هوای مناسب قدم بزرگی در پاک سازی، رفع مشکل آلاینده ها و آلودگی هوای خانه است.
وی با اشاره به این که بازگذاشتن در یا پنجره، در صورتی که هوای بیرون عاری از آلودگی است، همیشه راه حل مناسبی برای تهویه و ایجاد جریان هوای تازه به داخل منزل است، ادامه داد: استفاده از هشدار دهنده های مونوکسید کربن نیز برای جلوگیری از بالا رفتن غلظت آلاینده ها و آلودگی هوای خانه، توصیه می شود.
وی ادامه داد: وسایل حرارتی باید توسط افراد متخصص مورد بازدید سالانه و کنترل مستمر قرار گیرند، دودکش ها و لوله بخاری ها باید مورد بررسی و تمیز شوند و هرگونه زنگ زدگی، پوسیدگی و ترک خوردگی در آن ها را تعمیر کنید و هیچ گاه از بخاری بدون دودکش و کلاهک برای گرم کردن فضای خانه استفاده نکنید.