مادران مبتلا به کرونا در معرض خطر زایمان زودرس و سزارین قرار دارند
مادران مبتلا به کرونا خصوصا گروهی که دچار پنومونی می شوند در معرض خطر زایمان زودرس و سزارین، بیشتر قرار می گیرند.
مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده و مدارس معاونت بهداشتی خراسان شمالی گفت: مادران مبتلا به کرونا خصوصا گروهی که دچار پنومونی می شوند در معرض خطر زایمان زودرس و سزارین، بیشتر قرار می گیرند.
دکتر مریم پورآدینه درخصوص سلامت باروری زنان در دوران همه گیری کووید 19 اظهار کرد: هنوز مدت زیادی از شناخت این ویروس نگذشته و شواهد علمی در رابطه با تاثیر آن بر سلامت باروری بسیار محدود است.
وی با بیان اینکه بیماری کووید -19 خطر عوارض بارداری را بیشتر می کند، افزود: مادران مبتلا شده خصوصا گروهی که دچار پنومونی می شوند در معرض خطر زایمان زودرس (قبل از 37 بارداری) و سزارین، بیشتر قرار می گیرند بنابراین زنان باردار از اقدامات احتیاطی برای محافظت از خود در برابر کووید-19 استفاده کنند و علائم احتمالی از جمله لرز، تب، سرفه یا مشکل در تنفس را به ارائه دهنده خدمات درمانی گزارش دهند.
پورآدینه خاطرنشان کرد: اگرچه باید تعداد دفعات رفت و آمد برای زنان باردار کاهش یابد، اما برای داشتن بارداری سالم و کم خطر باید حداقل مراقبت های دوره ای انجام شود.
وی در ادامه عنوان کرد: زمان این مراقبت ها در مادران بارداری که ریسک کم داشته و عوامل خطری آن ها را تهدید نمی کند به این شرح است که در مناطق قرمز 4 نوبت، به ترتیب در هفته های 6-10 و 30-28 و 34 – 31 و 37، در مناطق سفید 5 نوبت، به ترتیب در هفته های 6 -10 و 20 – 16 و 30 – 28 و 34 – 31 و 37.
پورآدینه تاکید کرد: برای مادرانی که شرایط خطرسازی برای آن ها وجود دارد مانند افراد مبتلا به بیماری های مزمن تحت درمان، افرادی که سابقه عوارض بارداری و زایمان در بارداری قبلی را داشتند، مصرف کنندگان مواد مخدر و ...، انجام مراقبت های دوره ای در مراکز درمانی بر اساس دستورالعمل های سلامت مادران با حفظ شرایط فاصله فیزیکی، ضوابط بهداشتی، حضور بر اساس نوبت دهی و عدم باقی ماندن در مراکز با حجم بالای مراجعین، الزامی است.
وی با اشاره به اینکه صرف بارداری نیاز به بررسی از نظر کووید نیست، گفت: زنان باردار در صورتی نیاز به انجام تست دارند که بنابر تشخیص پزشک، علائم بالینی مرتبط با کووید داشته و یا در تماس نزدیک با فرد مبتلا بوده باشند.
پورآدینه بیان داشت: ابتلا به کووید-19 به خودی خود دلیل سزارین در بارداری نیست؛ سزارین تنها در صورت تایید پزشک مختصص انجام می شود.
وی اظهار داشت: زایمان طبیعی و سزارین در افراد مبتلای بدون علامت با شرایط خاص مامایی و پزشکی کاندید برای ختم بارداری، بدلیل ابتلای بدون علامت به تعویق نمی افتد ولی حتما بایستی در بیمارستانی با امکانات مناسب انجام شود.