راه کارهای تغذیه ای برای کاهش فشار خون
مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی راه کارهایی تغذیه برای کاهش فشارخون ارائه و بیان کرد: حذف نمکدان از سفره امری ضروری است و می توان با جایگزین کردن نمک با چاشنی ها و ادویه ها طعم غذا را بهتر کرد.
نسرین علیزاده در گفت و گو با وبدا؛ افزود: مصرف نمک را در برنامه غذایی باید محدود کرد. پیاز و سیر از مواد غذایی خوش طعم و جایگزین خوبی برای نمک هستند.
وی با توصیه اینکه از خوردن تنقلات شور مثل چیپس، انواع پفک، خیار شور و شور سبزی ها خودداری کنید، ادامه داد: از محصولات کم نمک یا بی نمک مانند غلات یا سبزی های آماده و بدون نمک استفاده کنید.
علیزاده با بیان اینکه هنگام طبخ غذا، به جای نمک از ادویه استفاده کنید، ادامه داد: غذاها را با انواع چاشنی نظیر ادویه، لیمو ترش تازه، آبغوره، نارنج یا سرکه خوش طعم کنید.
وی افزود: از مرغ، ماهی و گوشت لخم تازه به جای انواع دودی، کنسرو یا فرآوری شده استفاده کنید.
نسرین علیزاده گفت: درصورت استفاده از غذاهای کنسروی، غذاهای کنسرو شده مانند زیتون و نخود فرنگی را بشویید تا مقداری از نمک آن خارج شود.
وی یادآوری کرد: به برچسب های روی بسته بندی های مواد غذایی دقت و توجه کرده، زیرا مقدار سدیم(نمک) در محصول مربوطه را نشان می دهد.