parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/02/16 - 09:39
  • - تعداد بازدید: 16
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZcRa

توصیه هایی غذایی در وعده سحر

مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی شود

نسرین علیزاده مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی استان در گفتگو با روابط عمومی معاونت بهداشتی گفت وعده سحری و دو وعده افطار و شام وعده های اصلی می باشند . به ویژه افرادی که در طول روز فعالیت بیشتری دارند ، نوع غذاهایی که در وعده سحری خورده می شود با تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن نقش مهمی در حفظ کارایی و جلوگیری از کم آبی بدن ، ضعف و خستگی دارد.

وی افزود در وعده سحر از  غذاهای کم  حجم و غنی از مواد مغذی که کم نمک، کم چرب و کم شیرین هستند استفاده شود . اصو لامصرف زیاد قند، نمک و چربی موج تضعیف سیستم ایمنی بدن می شوند . همچنین مقدار مناسبی از سبزی های مختلف )سبزی خوردن و سالاد)  مصرف شود. سبزی ها با دارا بودن موادمغذی مختلف و آب ، علاوه بر تامین ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن، از تشنگی و خشکی گلو که می تواند فرد را مستعد ابتلا به بیماری کووید 19 کند ، جلوگیری می کنند.

وی همچنین افزود : مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی شود. مواد غذایی شیرین با ترشح انسولین و ورود سریع قند خون به داخل سلول ها و در نتیجه افت قند خون موجب گرسنگی زودرس می شود .

علیزاده خاطرنشان کرد : با  توجه به اینکه کم آب شدن بدن و خشکی گلو می تواند زمینه را برای ابتلا به کووید 19 فراهم کنید، دروعده سحر سبزی هایی که آب بیشتری دارند و در طول روز از تشنگی و کم آبی بدن جلوگیری می کنند. مثل کاهو، خیار و گوجه فرنگی مصرف شود. نوشیدنی های خیلی شیرین مثل نوشابه های گازدار ، شربت هاو یا خیلی شیرین و چای پررنگ  موجب تشنگی ، خشکی دهان و گلو درطول روز می شوند و توصیه می شود در وعده سحر مصرف نشوند. چای پررنگ به این  دلیل که مدر است می تواند موجب دفع آ ب بدن وکم آبی در طول روزه داری شود .

وی در ادامه افزود : غذاهای  پرپروتئین مثل انواع کباب ، جوجه کباب ، ماهی و غذاهای خشک و پرروغن مثل کتلت و کوکو ،سوسیس و کالباس ، پیتزا ، کله پاچه و هیمچنین غذاهای چرب و سرخ شده و پر ادویه موجب احساس تشنگی و خشکی دهان در طول روز می شوندبویژه در شرایط فعلی که با شیو ع بیماری کووید 19 مواجه هستیم بهتر است در وعده سحر مصرف نشوند. بطورکلی  غذاهای ساده و سبک مثل انواع پلو و و خورش درحجم کم )برای افرادی که فعالیت بدنی بیشتری در طول روز دارند) و یا غذاهای سبک تر شبیه وعده صبحانه)برای افرادی که در طول روز فعالیت کمی دارند ) برای وعده سحر می تواند مناسب باشد

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 14547
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید