parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/11/07 - 12:00
  • - تعداد بازدید: 21
  • - زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZyUa

تمرکز پیمایش (STEPs) بر گردآوری مستمر اطلاعات دارای کیفیت

پیمایش ملی عوامل خطر بیماری های غیر واگیر همان طرح استپس (STEPs) بر گردآوری مستمر اطلاعات دارای کیفیت تمرکز دارد.

تمرکز پیمایش (STEPs) بر گردآوری مستمر اطلاعات دارای کیفیت

رئیس گروه بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشتی خراسان شمالی گفت: پیمایش ملی عوامل خطر بیماری های غیر واگیر یا همان طرح استپس (STEPs) بر گردآوری مستمر اطلاعات دارای کیفیت تمرکز دارد.

 روح الله یزدانی اظهار کرد: بیماری های غیرواگیر به عنوان یکی از مهمترین اولویت‌های عرصه سلامت است بنابراین رویکرد گام به گام یا مطالعه استپس بیماری های غیرواگیر به منظور پیمایش ملی عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر برای پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر و عوامل خطر آنها در کشور طراحی شد.
وی با بیان این که پیمایش استپس بر گردآوری مستمر اطلاعات دارای کیفیت تمرکز دارد، افزود: سه گام آن شامل پرسشگری با پرسشنامه، انجام سنجش‌های جسمانی و اندازه‌ گیری‌‌های آزمایشگاهی است.
یزدانی یادآور شد: در ایران از سال 1383، برنامه مراقبت عوامل خطر بيماری‌های غيرواگير پس از قريب به دو سال مطالعه و آزمون، ظرفيت سازی و جلب حمايت همه جانبه با محوریت مرکز مدیریت بیماری های وقت و همراهی دانشگاه‌ها و دانشكده‌های علوم پزشكی كشور آغاز شد و پس از آن، 6 پیمایش کشوری در سال های 1384، 1385، 1386، 1388، 1390 و 1395 به اجرا درآمد.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت شناخت عوامل ایجاد کننده بیماریهای غیرواگیر در کشور به منظور اتخاذ سیاست های درست در سلامت و پیشگیری از بیماری ها، پیمایش ملی عوامل خطر بیماری های غیرواگیر در استان همزمان با کل کشور اجرایی می شود، این پیمایش  در 72 خوشه در شهرستان های استان و نقاط شهری و روستایی اجرا خواهد شد.
یزدانی با اشاره به این که شرکت در پیمایش ملی عوامل خطر بیماری های غیرواگیر، فواید بسیاری برای همشهریان و نظام بهداشت و درمان کشور دارد، گفت: در این پیمایش، میزان قند خون ناشتا، کلسترول، تری گلیسرید، آنزیم های کبدی و ... و در این پیمایش قد و وزن و دور کمر و دور لگن اندازه گیری و فشار خون نیز به طور رایگان سنجیده می شود.
وی افزود: همچنین در این پیمایش شرکت کنندگان از نظر میزان مصرف نمک، صبحانه، میوه و سبزی، لبنیات، گوشت و ماهی، برنج، نان و غلات و آجیل، وضعیت فعالیت فیزیکی در محل کار، رفت و آمد و ...، انجام یا عدم انجام انواع غربالگری سرطان ها و ابتلا به انواع سرطان، بیماری¬های قلبی ریوی و مشکلات دهان و دندان، سابقه خانودگی ابتلا به سکته قلبی، مغزی و دیابت و میزان مصرف الکل و سیگار مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
یزدانی بیان داشت: پس از مشخص شدن جواب آزمایش ها، با استفاده از نرم افزار سپید، خطر ابتلای شرکت کنندگان به بیماری قلبی و عوارض ناشی از آن طی 10 سال آینده پیش بینی خواهد شد و رتبه شرکت کنندگان را نیز از نظر فشار خون، دیابت، چربی خون، شاخص توده بدنی و فعالیت فیزیکی در سطح کشور و استان اعلام خواهیم کرد.
وی عنوان کرد: شرکت در این مطالعه، علاوه بر فوایدی که برای شرکت کنندگان دارد، اطلاعات ارزشمندی از وضعیت سلامت مردم کشوردر استان ها و شهرستان های مختلف را در اختیار مسئولان حوزه سلامت و بهداشت و درمان کشور قرار می دهد به همین دلیل، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی می تواند با استفاده ازاطلاعات حاصل از این طرح ملی، اولویت های بهداشتی و درمانی را مشخص کند و نقشه ارزشمندی از وضعیت مردم در کل کشور داشته باشد.
یزدانی خاطرنشان کرد: با استفاده از این نقشه می توان در راستای بهبود وضعیت سلامت مردم و کاهش مواجه با عوامل خطر بیماری های غیرواگیر، هزینه ها و برنامه ریزی ها را بهتر و هدفمندتر از قبل انجام داد.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 14739
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید