بوتولیسم از کشنده ترین انواع مسمومیتهای غذایی است
مهمترین راه پیشگیری از بوتولیسم طبخ کامل و مناسب غذا های مصرفی وبیشتر گروه کنسروی می باشد..
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گفت: بوتولیسم بیماری نادر و از قوی ترین و مرگ بارترین مسمومیتهای غذایی بوده که باعث فلج سیستم عصبی فرد می شود.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر افشین دلشاد با اشاره به اینکه عامل ایجاد این بیماری یک نوع باکتری به نام کلوستریدیوم بوتولینیوم میباشد گفت: دو بینی، افتادگی پلکها، صحبتهای درهم و نامشخص، اشکال در بلع، خشکی دهان و ضعف شدید عضلانی و فلج کامل از علائم این بیماری بوده که بدون وجود تب و عدم تاثیر بر هوشیاری فرد بروز می کند .
وی درخصوص راههای شایع ابتلا به بوتولویسم اظهار داشت: براساس شواهد موجود، استفاده از مواد غذایی آلوده همچون انواع ماهی ها، شیر، پنیر، کشک، کمپوتها و کنسروها به ویژه انواع خانگی آن و حتی کمپوت و کنسروهای صنعتی و غذاهای محلی و سنتی از شایع ترین راههای ابتلاء به بیماری بوتولیسم در کشور است.
دکتر دلشاد خاطرنشان کرد: مهمترین راه پیشگیری از بوتولیسم طبخ کامل و مناسب غذا های مصرفی وبیشتر گروه کنسروی می باشد..
وی افزود: سم بوتولیسم در غذاهای تهیه شده به صورت غیربهداشتی، غذاهای کنسروی و یا غذاهایی که در بیرون بخچال نگهداری می شود می تواند ایجاد شود لذا توصیه می شود با توجه به اینکه بوتولیسم در دمای 80 درجه (درجه جوش) از بین می رود حداقل به مدت 10 دقیقه جوشانده شود