بهداشت چشم در سالمندان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی توصیه هایی را برای بهداشت چشم در سالمندان بیان کرد و افزود: با افزایش سن تغییراتی در تمامی قسمت های بدن به وجود می آید. گرچه این تغییرات طبیعی اند اما می توانند منجر به بیماری شوند. آشنایی با این تغییرات و آموزش نحوه برخورد صحیح با آنها می تواند بسیاری از تغییرات چشم در دوران پیری را کنترل کند و یا به تعویق انداخته و سلامتی سالمندان را حفظ کند
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی؛ دکتر محمدرضا اکبری به شایع ترین مشکلات چشم در دوران سالمندی اشاره و اضافه کرد: عادت کردن چشم ها به تاریکی، پیرچشمی، آب مروارید و عفونت های چشمی از شایع ترین این مشکلات است.
وی توصیه های خود مراقبتی لازم را نیز مطرح و عنوان کرد: در صورت بروز هر نوع ناراحتی در دیدن، مثل تار شدن دید، دیدن جرقه های نورانی، مگس پران، کج و معوج دیدن خطوط تار، درد و قرمزی چشم ها و .... به پزشک مراجعه کنید، حتی اگر مشکلی ندارید؛ معاینات دوره ای چشم پزشکی را انجام دهید. این معاینات به تشخیص به موقع و پیشگیری از بسیاری از بیماری های چشمی کمک می کند.
وی با بیان اینکه در هوای آفتابی برای محافظت از چشم ها از عینک آفتابی استفاده کنید، یادآوری کرد: در صورت ورود گرد و غبار به چشم، چای تازه دم ولرم شده تنها محلول خانگی است که می توانید برای شستشوی چشم از آن استفاده کنید. البته به شرطی که فنجان و دست های شما کاملا تمیز باشد. اگر پس از شستشو احساس کردید که چیزی در چشم شما باقی مانده است از دست کاری چشم تان خودداری کرده و به پزشک معالج مراجعه کنید.
مطالع و کارهای چشمی مانند سوزن نخ کردن را در نور کافی انجام دهید.
وی افزود: مصرف سبزی و کیوه های حاوی ویتامنی آ مانند هویج، گوجه فرنگی و نارنگی، اسفناج، انبه، کدو حلوایی، کلم بروکلی، فلفل دلمه ای و زردآو را فراموش نکنید. مصرف سبزی ها و میوه ها در سلامت چشم شالمندان تاثیر ثبت شده دارند.
دکتر اکبری توصیه کرد که برای کنترل فشار خون و قند خون به پزشک مراجعه کنید.
وی افزود: سیگار کشیدن و در معرض دود سیگار قرار گرفتن خطر ابتلا به آب مروارید و خشکی چشم و سایر بیماری های چشمی را بیشتر می کند.