parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/03/10 - 07:56
  • - تعداد بازدید: 28
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Zjba

انجام خطر سنجی بیماری های قلبی و عروقی با نگاه ویژه به مادران باردار

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از انجام خطرسنجی بیماری های قلبی و عروقی با نگاه ویژه با مادران باردارد و زنان در سن باروری خبر داد و گفت: با شروع طرح جوانی جمعیت و ابلاغ آن به دانشگاه های علوم پزشکی، این خدمت با نگاه ویژه برای مادران باردار و زنان در سنین باروری (در جمعیت بالای 30 سال) به جهت حفظ سلامت مادر و جنین در راستای جوانی جمعیت ارائه و علاوه بر آموزش های مربوطه در خصوصی باروری سالم، پیگیری های لازم و منظم در خصوص زنان باردار در معرض خطر توسط مراقبان سلامت انجام می شود.

 

دکتر محمدرضا اکبری در گفت و گو با وبدا، اعلام کرد: خدمت خطر سنجی بیماری های قلبی عروقی در 83 مرکز  جامع سلامت، 54 پایگاه و   318 خانه بهداشت در جمعیت بالای سی سال تحت پوشش دانشگاه و با استفاده از ابزار اندازه گیری نمایه توده بدنی، فشار خون، کلسترول و قند خون و تکمیل پرسشنامه هایی در رابطه با سبک زندگی، تغذیه، فعالیت بدنی، مصرف دخانیات و الکل انجام می شود . نتیجه نهایی این خدمت ، ارزیابی میزان خطر ده ساله سکته های قلبی و مغزی کشنده یا غیر کشنده است.

وی با بیان این که ارزیابی افراد در 4 گروه خطر کمتر از 10درصد، خطر 10تا کمتر از 20 درصد، خطر 20 تا کمتر از 30 درصد و خطر 30 درصد و بالاتر انجام می شود، خاطرنشان کرد: هدف مهم پس از تعیین خطر 10 ساله سکته های قلبی و مغزی، کاهش در میزان خطر است.

وی افزود: این میزان با آموزش سبک صحیح زندگی و در صورت لزوم تجویز دارو حاصل می شود که برای دسترسی به این هدف افراد به کارشناس تغذیه و پزشک ارجاع و پیگیری توسط مراقب سلامت در راستای بهبودی انجام می شود.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 15865
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید