parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/05/22 - 10:03
  • - تعداد بازدید: 23
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZZfa

اثرات طولانی مدت مصرف حشیش را بشناسید

مدیرگروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی مطالبی را درباره اثرات و عوارض طولانی مدت مصرف حشیش را مطرح کرد و گفت: اگرچه تمام اثرات طولانی مدت حشیش هنوز شناخته نشده اند اما برخی مطالعات نشان دهنده نگرانی های جدی درباره وضعیت سلامتی هستند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی، دکتر سیده ریحانه رضوانی با بیان اینکه ،تاکنون یافته ها نشان داده اند که مصرف دائم حشیش در بیماری ها و سرطانهای سیستم ایمنی و تنفسی نقش دارد، افزود: فهمیدن این نکته مشکل است که آیا حشیش به تنهایی سبب سرطان می شود یا خیر زیرا بسیاری از مردمی که حشیش می کشند سیگاری هستند و مواد دیگری نیز سوء مصرف می کنند با این حال می توان گفت، دود حشیش حاوی تعدادی از مواد سرطان زاست که در تنباکو حتی گاهی با غلظت های بالاتر نیز وجود دارند. مطالعات نشان می دهند که فردی که ۵ بند حشیش در روز می کشد می تواند به اندازه فردی که یک بسته کامل سیگار در روز می کشد مواد شیمیایی سرطان زا دریافت کند.

وی با اشاره به اینکه کشیدن حشیش می تواند در ایجاد سرطان های زودرس سر و گردن در برخی افراد نقش داشته باشد، ادامه داد: دود تنباکو و دود حشیش می توانند به همراه یکدیگر بافت های پوشاننده دستگاه تنفسی را تغییر دهند.

وی با اشاره به اینکه سیستم ایمنی ما بدن را در برابر بسیاری از مواد بیماری زا محافظت می کند، یادآوری کرد: صدمه حشیش به سیستم ایمنی، افراد قطعی نیست ولی مطالعات هم در حیوانات و هم انسان ها نشان داده اند که حشیش توانایی سلولهای T را در سیستم ایمنی ریه ها برای مبارزه با برخی عفونت ها کاهش می دهد.

وی یادآوری کرد: افرادی که مرتباً حشیش مصرف می کنند ممکن است مانند افراد سیگاری دچار مشکلات تنفسی شوند مانند سرفه مزمن و خلط زیاد، سرماخوردگی ها و عفونت های تنفسی فوقانی به دفعات بیشتر افزایش ریسک عفونت های ریه و تمایل بیشتر به انسداد راه های هوایی.

دکتر رضوانی بیان کرد: کسانی که حشیش می کشند معمولاً دم عمیقتری داشته و نفس خود را به مدت طولانی تری نگه می دارند که باعث می شود ریه ها بیشتر در معرض مواد شیمیایی سمی و محرک ها قرار بگیرند.

وی ادامه داد: مصرف کنندگان حشیش مانند افرادی که تنباکو مصرف می کنند در معرض مشکلات تنفسی مشابهی مانند سرفه مزمن، سرماخوردگی و عفونت های مکرر تنفسی قرار می گیرند.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 16074
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید