parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/02/17 - 13:54
  • - تعداد بازدید: 35
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZWnb

پیام دکتر محمدرضا اکبری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به مناسبت 18 ارديبهشت سال 1403 روز جهانی آسم با شعار«ارتقاء درمان آسم با آموزش»

بنا به گزارشی  دکتر محمدرضا اکبری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی    به مناسبت  18 ارديبهشت سال 1403 روز جهانی آسم با شعار«ارتقاء درمان آسم با آموزش» اعلام کرد همانگونه که مستحضرید "بيماري آسم" يكي از شايع ترين بيماري هاي مزمن غيرواگير بوده  كه در حال حاضربيش از 260 ميليون نفر در دنيا  به اين بيماري مبتلا  بوده و مسئول بيش از 450 هزار مرگ در سال در سراسر جهان است كه اكثر آن ها قابل پيشگيري هستند.  لذا نظر به اهميت موضوع و ضرورت پيشگيري و كنترل اين بيماري، GINA(اعتلاف جهاني براي كنترل آسم)، اولين سه شنبه ماه مي را به عنوان روز جهاني آسم نامگذاري كرده است.

وی افزود  امسال نيز بزرگداشت روز جهانی آسم  مصادف با 18 ارديبهشت سال 1403 با شعار«ارتقاء درمان آسم با آموزش» مي باشد.

دکتر محمدرضا اکبری  با بیان اینکه COPD سومين علت مرگ ناشي از بيماري در دنيا محسوب می شود افزو د: زمان شيوع آسم و COPD در ايران دقيقا مشخص نيست، بر اساس مطالعات انجام شده در کشور شیوع آسم در جمعیت کودکان و نوجوانان حدود  10- 15 درصد تخمين زده مي شود اما در خصوص COPD آمار دقيقي در دست نيست.

وی توضیح داد : آسم یک بیماری التهابی مزمن و غیرواگیر ریه است، مزمن به این معنا که بیماری همیشه وجود دارد حتی زمانی که بیمار احساس ناخوشی ندارد.

وی ادامه داد: در این بیماری به دنبال واکنش راه های هوایی به عوامل محرک و حساسیت زا (آلرژیک) وقایعی همچون پوشش داخلی راههای هوایی متورم و ملتهب و ترشحات راه های هوایی(موکوس) و عضلات اطراف راه های هوایی منقبض شده که در راه های هوایی رخ می دهد که موجب انسداد راه های هوایی شده و در نتیجه هوای کمتری از آنها عبور می کند و با سخت تر شدن عمل تنفس، علائم آسم به صورت سرفه، خس خس سینه و تنگی نفس بروز می کند.

دکتر اکبری در خصوص علت آسم گفت: علت دقیق و اصلی آسم هنوز مشخص نیست ولی نشان داده شده که اگر افراد خانواده سابقه انواع بیماری های آلرژیک (آلرژی بینی، اگزما، آلرژی غذایی وآسم) را داشته باشند. احتمال بروز آسم در سایر افراد خانواده ممکن است سبب افزایش احتمال ابتلا به آسم گردد، برخی افراد نیز به دلیل تماس های شغلی ممکن است دچار آسم شوند.

وی از سرفه، خس خس عود کننده، تنگی نفس، حمله آسم جزء به عنوان اصلی ترین علائم آسم نام برد.

ایشان تاکید کرد: عوامل محیطی همچون گرده های گل وگیاه، عوامل حساسیت زای حیوانات(پر،مو،پوست)، قارچ ها و کپک ها، سوسک و انواع حشرات، دود سیگار و سایر مواد دخانی (قلیان، پیپ،...) آلودگی هوا و تغییرات آب و هوایی به خصوص هوای سرد وخشک، بوهای تند (عطر،ادکلن) ، آلاینده های شیمیایی نظیر شوینده ها وحشره کش ها، عفونت های ویروسی، عدم تغذیه باشیر مادر، کمبود ویتامین D و چاقی جز مهم ترین عوامل محیطی هستند .

وی خاطرنشان کرد: بهترین راه درمان و کنترل این بیماری پیشگیری از بروز علائم و حملات آن می باشد

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 16527
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید