هپاتیت یکی از چالش های بزرگ بهداشتی در دنیا
هپاتیت را بشناسیم روز جهانی هپاتیت 7-1 آبان ماه
امروزه، یکی از چالشهای بزرگ بهداشتی در سطح جهان که سالانه سلامت میلیونها نفر را درگیر و منجر به ناتوانی و مرگ آنها میشود، بیماری هپاتیت است .
کبد يکي از مهمترين اعضاي بدن است که نقش حياتي در زندگي شما ايفا مي کند. وظيفه اوليه کبد تصفيه هر چيزي است که ما مي خوريم. کبد در مراقبت از عفونت ها کمک مي کند و ميکروب ها و ساير مواد سمي را از خون خارج کرده و به سلامت ماکمک مي کند. همچنين کبد مسئول ذخيره انرژي براي به حرکت در آوردن عضلات و کنترل قند خون و تنظيم کلسترول و نيز مسئول کنترل چندين هورمون و آنزيم ديگر هم می باشد. هپاتيت که از نظر لغوي به معناي التهاب کبد است مي تواند در اثر عوامل مختلفی از جمله بسياري از داروها، ويروس هاي مختلف، بيماريهاي خود ايمني و بيماريهاي ژنتيکي پديد می آيد. ويروس هپاتيت بي عامل بروز بيماري هپاتيت بي در انسان است براساس آخرين گزارشات سازمان بهداشت جهاني بیش از 400 ميليون نفر در سراسر جهان حامل ويروس هپاتيت بي هستند اين بيماري پس از بيماري سل و مالاریا شايعترين بيماري عفوني و مسري است.
ويروس هپاتيت بی در اثر برخوردهاي ساده روزانه مانند صحبت کردن، دست دادن، بوسيدن، در آغوش گرفتن و يا در مکانهايي مانند استخرها منتقل نمي شود اصوال معاشرت براي افراد مبتلا به هپاتيت بي منعي ندارد. ازدواج براي دختران و پسران مبتلا به هپاتيت بي منعي ندارد و طرف مقابل بايد آزمايش داده و پس از آن تحت واکسن هپاتيت بي قرار گيرد. واکسيناسيون هپاتيت بی بهترين راه مقابله با ابتلا به بيماري هپاتيت بي تزريق واکسن آن است به همين دليل واکسيناسيون آن در کليه نوزادان و افراد در معرض خطر انجام مي شود
در هفته جهانی هپاتیت معاونت بهداشتی دانشگاه و مراکز بهداشت شهرستان ها اقدام به برگزاری کلاس های آموزشی بر اساس شپ مدل نموده و گروههای زیادی از جمعیت عمومی و کارکنان بهداشتی درمانی در خصوص این بیماری اطلاعات گرفته اند همچنین کلاس آموزشی برای دبیران آموزش و پرورش ، اقشار مختلف از جمله صنف آرایش گران و سربازان نیز تشکیل شده است .