نکات قابل توجه در خصوص مراقبت و کنترل کووید ۱۹ در مدارس
از بزرگترین کلاسها،سالن های امتحانات یا نمازخانه ها برای حضور دانش آموزان اسفاده شود .
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در گفتگو با روابط عمومی این معاونت گفت : انجام ارزیابی وضعیت آمادگی و برنامه مدرسه شرط لازم برای بازگشایی است.
دکتر دلشاد افزود :آموزش نحوه پیشگیری و کنترل بیماری کرونا و رفتارهای بهداشتی و سلامت محور متناسب با گروههای سنی مختلف به صورت دوره ای برای همه دانش آموزان ،معلمین و کارکنان مدرسه از احتیاطات لازم در زمان شیوع بیماری میباشد .
وی خاطرنشان کرد : خانواده ها و دانش آموزان باید از علایم بیماری کرونا مطلع باشند ،و بدون ایجاد اضطراب علایم بیماری را بشناسند و بدانند در صورت وجود هر یک از علایم در دانش آموز یا اعضای خانواده از فرستادن دانش آموز به مدرسه خودداری کنند..
وی عنوان کرد : حداکثر حضور افراد در کلاس ها با احتساب حداقل یک متر فاصله به مدت حداکثر یک ساعت در هر جلسه پیش بینی شود. و قرار دادن صندلی ،نیمکت ،کامپیوتر و ...دانش آموز و نظایر آن در فواصل لازم و ایمن حداقل یک متر با فاصله طولی و عرضی
وی بیان کرد : در مدت زمان حضور در مدرسه تمامی دانش آموزان ،معلمین و کارکنان باید از ماسک استفاده کنند .
دکتر دلشاد در ادامه تاکید کرد : استراحت بین کلاسهای دانش آموزان در حداقل زمان و در زمانهای مختلف بین کلاسها انجام شود. و همچنین ساعت شروع و پایان مدرسه به گونه ای تعییین شود که از همزمانی رفت و آمد دانش آموزان و ازدحام جلوگیری شود .
وی افزود : حتی المقدور از ورود و تردد افراد و اشخاص متفرقه به محیط مدرسه جلوگیری شود و شیوه های پاسخگویی به گونه ای باشد که فاصله گذاری اجتماعی رعایت شود .
دکتر دلشاد خاطرنشان کرد : جهت غربالگری ،مراقبت و بازتوانی لازم است : تمامی دانش آموزان (با کمک والدین)و کارکنان موظف هستند قبل از ورود به مدرسه فرم خود اظهاری مبنی بر عدم وجود علایم مرتبط با بیماری کووید ۱۹ یا وجود تماس نزدیک با بیمار را تکمیل و از آن به بعد هر هفته تکرار شود. و در صورتیکه کارکنان دارای علامت باشند ،می بایست علایم فرد در سامانه سلامت وزارت بهداشت ثبت شود و در صورت اعلام هشدار ،به مراکز خدمات جامع سلامت ،از ادامه فعالیت شاغل در محل کار جلوگیری شود و در صورت عدم دسترسی به سامانه فوق ،فرد علامت دار جهت ارزیابی به مراکز خدمات جامع سلامت ارجاع داده شود.
وی تاکید کرد : داشتن کارت بهداشت برای کارکنان آبدارخانه و سرایداری الزامی است . و گواهی سلامت رانندگان وسایل نقلیه و سرویس مورد استفاده دانش آموزان مورد نظارت و کنترل قرار گیرد .
وی گفت : فعالیت بوفه ها و پایگاه های تغذیه سالم ممنوع است .
معصومه صولتی کارشناس سلامت نوجوانان و مدارس گفت : در صورت امکان سرویسهای ایاب و ذهاب حذف و از خودروهای شخصی برای جابجا کردن استفاده شود ،در صورت فعال بودن سرویس ایاب و ذهاب کارکنان و دانش آموزان ،درخودرو سواری و بدون احتساب راننده حداکثر سه نفر استفاده شود .
وی تاکید کرد : ترجیحا از بزرگترین کلاسها،سالن های امتحانات یا نمازخانه ها برای حضور دانش آموزان اسفاده شود .
وی توصیه کرد : مراسم صبحگاه و فوق برنامه از قبیل اردوها ،مسابقات و ...لغو شود.
وی عنوان کرد : نیروهای خدماتی در هنگام نظافت از لباس حفاظتی ،ماسک ،چکمه و دستکش استفاده کنند.
صولتی در ادامه گفت : مسئولین مدرسه باید آموزش شستشوی مرتب و مکرر دست با آب تمیز و صابون مایع و استفاده از محلول الکل و ژل ضدعفونی کننده دست برای معلمین ،کارکنان و دانش آموزان اعمال کند .
وی خاطرنشان کرد : هر روز قبل از ورود دانش آموز به سرویس ایاب و ذهاب مدرسه (صبح قبل از انتقال دانش آموز به مدرسه و پس از اتمام مدرسه و قبل از انتقال دانش آموز به خانه )،وسیله نقلیه گندزدایی شود .
وی توصیه کرد : در خصوص جداسازی و یا شستشوی روزانه لباس مدرسه دانش آموزان و وارد نکردن آن به فضای عمومی خانه به دانش آموزان و والدین تاکید شود.
وی در پایان گفت : در مدارس دونوبته که حداکثر سه ساعت فاصله دارند ،زمان کافی برای ضدعفونی کردن محیط مدرسه برای شیفت بعدی دانش آموزان وجود داشته باشد .