parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/04/18 - 10:40
  • - تعداد بازدید: 25
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Zmda

معایب تک فرزندی از بعد فردی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه اگرچه عوامل بسیار زیادی در گرایش به تک فرزندی نقش دارند، گفت: نتایج بررسی ها نشان می دهد عدم آگاهی از پیامدهای تک فرزندی نقش مهمی بر رواج این پدیده دارد و در خیلی از موارد غفلت از فرزندآوري به موقع، باعث می شود که خانواده ها نتوانند به تعداد فرزند دلخواه خود دست یابند. چرا که افزایش سن خانم ها باعث کاهش شانس باروري موفق می شود. به همین خاطر توصیه می شود، همه زوج ها در اولین فرصت ممکن به تعداد فرزند دلخواه خود دست یافته و از تاخیر هاي بدون دلیل پرهیز کنند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی، دکتر محمدرضا اکبری به اشاره معایب تک فرزندی از بعد فردی افزود: ممکن است کودک تنها، به دلیل توجه زیاد پدر و مادر و سایر بستگان نزدیک از اعتماد به نفس کمتري برخوردار باشد.

وی افزود: همچنین به دلیل نداشتن خواهر/ برادر فرصت تجربه برخی از احساسات و چگونگی کنترل و مدیریت آن ها را نداشته باشد و از مهارتهای تعاملی کمتری برخوردار باشد.

وی با بیان این که از این یعد، ممکن است، فرزند، انعطاف پذیری، تاب آوری و هوش هیجانی کمتری داشته باشد، ادامه داد: به خاطر مراقبت بیش از حد پدر و مادر، احساس کند زیر ذره بین است، آزادی های معقولش محدود شده و از دخالت آنها در کارش خسته شود همچنین به دلیل ارتباط کمتر با کودکان و تماس بیشتر با بزرگسالان، مقتضاي کودکی خود را بروز ندهد و رفتاري مانند بزرگسالان داشته باشد (نتواند آن گونه که لازم است بچگی کند.)

وی خاطرنشان کرد: باید به یادداشت که مهد کودك می تواند محیط مناسبی براي فرزندان شما در برخی از ابعاد باشد ولی به هیچ عنوان نمی تواند جاي خواهر/ برادر را براي فرزند شما پر کند.

دکتر اکبری ادامه داد: سعی نکنید دختر خاله، پسر عمه و ... را به عنوان خواهر و برادر کودک معرفی کنید، روابط افراد در بزرگسالی با دوران کودکی متفاوت است.

وی یادآوری کرد: عده ای معتقدند مشکلات تک فرزندی، نه به خاطر تک فرزندی بلکه به دلیل رفتار والدین با کودکان تک فرزند بروز می کند.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 15981
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید