parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1398/03/12 - 10:05
  • - تعداد بازدید: 16
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZGBa

فشار خون بالا ؛ قاتل بی صدا

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی استرس، مصرف زیاد نمک ،الکل و چاقی را از عوامل مهم ابتلا به فشار خون عنوان کرد و گفت: استرس های شدید موجب بالا رفتن فشار خون می‌شوند.

دکتر سید احمد هاشمی اظهار کرد: اگرچه افزایش فشار خون ناشی از استرس گذراست، اما اگر ادامه يابد،می تواند خطر آفرین باشد.

وی ادامه داد: برخی افراد با مصرف سیگار یا الکل سعی دارند بر استرس خود غلبه کنند که این عوامل خود فشارخون را افزایش داده و اوضاع فرد را وخیم‌تر می‌کند.

وی با بیان اینکه برخی بیماری های مزمن از جمله بیماری کلیه، دیابت، چربی خون بالا و غیره خطر پر فشاری خون را افزایش می دهند، خاطرنشان کرد: گاهی بارداری در بانوان نیز با افزایش فشارخون همراه است.

معاون بهداشتی دانشگاه با اشاره به اینکه بیش از 50 درصد افراد بزرگسال بدون اینکه خود بدانند، مبتلا به فشار خون بالا هستند، تصریح کرد: فشار خون بالا علائم اختصاصی ندارد به همین دلیل این بیماری را قاتل بی‌صدا نام نهاده اند.

دکتر هاشمی در خصوص عوامل خطر ابتلا به فشارخون بالا، تصریح کرد: هرچه سن بالاتر می رود، خطر ابتلا به فشارخون بالا نیز بیشتر خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه در سنین میانسالی فشارخون بالا در آقایان شایع‌تر است، افزود: فشارخون بالا در خانم‌ها بعد از سن یائسکی بیشتر است.

وی به سابقه خانوادگی در ابتلا به فشار خون بالا اشاره کرد و گفت: احتمال بروز این اختلال در فرزندان والدینی که بیماری فشار خون بالا دارند، بیشتر است.

این مسئول اضافه کرد: هرچه وزن فرد بیشتر باشد، برای تغذیه و اکسیژن رسانی اندام‌ها خون بیشتری باید پمپ شود و هرچه حجم خون بیشتر شود، فشار وارد بر دیواره عروق بيشتر می شود.

دکتر هاشمی فعالیت بدنی ناکافی و استعمال سیگار و تنباکو، را از دیگر عوامل ابتلا عنوان کرد و گفت: سیگار نه تنها فشار خون را سریع می کند و بطور موقت بالا می‌برد، بلکه مواد شیمیائی آن به شدت به لایه داخلی دیواره عروق شریانی آسیب می رساند.

وی اضافه کرد: این امر موجب تنگ‌تر شدن شریان‌ها شده و فشار خون را بالا می‌برد.

معاون بهداشتی دانشگاه با تاکید بر پرهیز از مصرف نمک زیاد، تصریح کرد: خوردن غذاهای پر نمک موجب نگهداشتن مایعات در بدن می‌شود و با افزایش حجم خون،  فشار خون را بالا می برد.

دکتر هاشمی اضافه کرد: کمبود پتاسیم در غذاهای روزانه از عوامل ابتلا به فشار خون است زیرا پتاسیم موجب ایجاد تعادل میزان سدیم در سلول‌های بدن بوده و اگر در غذای روزانه پتاسیم کافی نباشد و یا بدن ذخیره پتاسیمی نداشته باشد، سدیم در خون تجمع پیدا می‌کند.

وی کمبود شدید ویتامین D در تغذیه و مصرف الکل را از دیگر دلایل ابتلا به فشار خون ذکر کرد و ادامه داد: مصرف مضرات زیادی برای بدن دارد و موجب بالا رفتن فشار خون می شود.

 

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 14233
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید