parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/07/14 - 00:00
  • - تعداد بازدید: 15
  • - زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /Z9Ta

سرطان سینه یکی از بیماری‌هایی است که متاسفانه زنان زیادی با آن دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند

سرطان سینه نیز همانند دیگر بیماری ها از علائم خاصی برخوردار است

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی

دکتر فلوریا انفرادی کارشناس بیماریهای واگیر و غیر واگیر معاونت بهداشتی گفت : سرطان به عنوان یکی از بیماری‌های دوران مدرن، با وجود کنترل بیماری‌های عفونی در تمام کشور‌ها در حال افزایش است. این بیماری در کنار بیماری‌های قلبی هم اکنون به یکی از تهدید‌های جدی سلامت زنان کشور تبدیل شده است.

وی عنوان کرد : سرطان سینه یکی از بیماری‌هایی است که متاسفانه زنان زیادی با آن دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند وهنگامی رخ می‌دهد که برخی از سلول‌های پستان شروع به رشد غیر طبیعی می‌کنند. این سلول‌ها با سرعت بیشتری نسبت به سلول‌های سالم تقسیم می‌شوند و همچنان انباشت می‌شوند و یک توده تشکیل می‌دهند. سلول‌ها ممکن است از طریق پستان به گره‌های لنفاوی یا سایر قسمت‌های بدن گسترش یابد (متاستاز شود).

وی خاطرنشان کرد : محققان عوامل هورمونی، سبک زندگی و محیطی را شناسایی کرده اند که ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش دهد. اما هنوز مشخص نیست که چرا برخی از افراد که هیچ فاکتور خطری ندارند، به سرطان مبتلا می‌شوند، اما افراد دیگر با عوامل خطر هرگز به سرطان سینه مبتلا نمی‌شوند. این احتمال وجود دارد که سرطان پستان در اثر تعامل پیچیده آرایش ژنتیکی و محیط شما ایجاد شود .

وی افزود : سرطان سینه نیز همانند دیگر بیماری ها از علائم خاصی برخوردار است. مشاهده توده زخم و ضایعات خال مانند در هر کجای بدن می‌تواند نگران کننده باشد و نباید به حال خود رها شود. همچنین بانوان می‌توانند با استفاده از انگشتان به معاینه ماهیانه خود بپردازند و در صورت احساس وجود توده های جدید و یا تغییر رنگ غیرطبیعی پوست ویا ترشح غیرمعمول  سریعاً به پزشک یا ماما مراجعه کنند تا بتوان قبل از پیشرفت بیماری درمان شروع شود.

دکتر انفرادی عنوان کرد : به زنان بالای ۴۰ سال که سابقه سرطان سینه و تخمدان در اقوام خود ندارند توصیه می شودتا به صورت دوره ای و سالانه اقدام به انجام ماموگرافی و سونوگرافی کنند ولی کسانیکه سابقه بیماری در خانواده دارند باید در سنین پایین به پزشک مراجعه کرده و به صورت منظم معاینه شوند.

وی اظهار داشت : متاسفانه این سرطان محدودیت سنی نداشته ومعاینات فردی سینه نیزمحدودیت سنی ندارد؛ زیرا این بیماری در جوانان نیز مشاهده شده است که به مراتب خطرناک تر از ابتلا به این بیماری در سنین بالاتر است.

دکتر انفرادی گفت ارتباط مستقیمی بین چاقی و این سرطان دیده شده است : اضافه وزن یا چاق بودن ممکن است 20 درصد به مرگ و میر ناشی از انواع سرطان کمک کند. اضافه وزن داشتن یا شدیدتر از آن چاقی ( BMI 25 یا بالاتر ) به شدت با برخی از انواع سرطان در ارتباط است، از جمله، سرطان پستان، روده بزرگ، کلیه، مری، پانکراس و کیسه صفرا. همچنین روی سرطان های کبد، دهانه رحم، تخمدان، لنفوم غیر هوچکین و میلوم متعدد نیز تاثیر می گذارد. دلیل این تاثیر به احتمال زیاد تاثیر چاقی و اضافه وزن روی سیستم ایمنی و التهاب است.

وی در پایان افزود : توصیه می شود وزن خود را در سطح وزن سلامت نگه دارید فعالیت فیزیکی خود را بالا ببرید. مصرف غذاهای سرشار از کالری مانند فست فودها، غذاهای سرخ شده و شیرینی ها را محدود کنید و مصرف غذاهای تازه و سالم را افزایش دهید.و همچنیناسترس خود را کنترل کنید

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 14658
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید