parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/05/31 - 09:52
  • - تعداد بازدید: 23
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Zsfa

روند افزایشی آموزش خودمراقبتی فردی در دانشگاه

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه خودمراقبتی، نخستین گام برای رسیدن به جامعه سالم است، گفت: آموزش های خود مراقبتی در 3 سال اخیر روند افزایشی داشته است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی، دکتر محمدرضا اکبری با تاکید بر اینکه در واقع 60 درصد بیماری ها با انجام خود مراقبتی کاهش می یاد، افزود: در سال 1400 در دانشگاه 47.5 درصد از جمعیت تحت پوشش زیر نظر مراقبان سلامت بوده اند که این رقم در سال گذشته 51 درصد و از ابتدای سال تاکنون امسال با تاکید وزارت بهداشت بر کیفیت بخشی به آموزش و کاهش جمعیت هدف، 25.5 درصد بوده است.

وی اضافه کرد: اکنون 22.47 درصد از دانش آموزان و 7.26 درصد دانشجویان از لیست سفیران سلامت دانش آموزی و دانشجویی قرار دارند و آموزش های خود مراقبتی به جامعه هدف را انجام می دهند.

این مسئول گفت: اکنون 98.58 درصد جمعیت تحت پوشش دارای خودیار هستند و گروه های خودیاری زیر نظر مراقبان سلامت برگزار می شود.

دکتر اکبری، با بیان اینکه امروزه شــیوه زندگی ســالم، عامل مهمی در تأمین، حفظ و ارتقای ســلامتی محسوب می شود؛ یادآوری کرد: برای اینکه از یک شیوه زندگی سالم برخوردار باشیم باید مهارت خودمراقبتی را یاد بگیریم.

وی اضافه کرد: ﻣﻬﻤﺘـﺮﯾﻦ دﺳﺘﺎوردﻫﺎی ﺗﻘﻮﯾﺖ ﺧﻮدﻣﺮاﻗﺒﺘﯽ اﯾﻦ اﺳﺖ ﮐـﻪ افراد ﺗﺼـﻤﯿﻤﺎت درﺳـﺘﯽ درﺑـﺎره اﺳﺘﻔﺎده ﺻﺤﯿﺢ از ﻣﺮاﻗﺒﺖ ﻫﺎی ﺑﻬﺪاﺷﺘﯽ ﺑﮕﯿﺮﻧﺪ و رﻓﺘﺎرﻫﺎی ﻣﺮاﻗﺒﺖ از ﺧﻮد را ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﻨﺎﺳـﺐ اﻧﺘﺨﺎب و اﺟﺮا ﮐﻨﻨﺪ.وی بیان کرد: ﻣﺮاﻗﺒﺖ از ﺧـﻮد راﻫـﯽ اﺳـﺖ ﮐـﻪ ﺑـﻪ وﺳﯿﻠﻪ آن اﻓﺮاد ﺗﻼش ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ ﮐﻪ از ﺑﯿﻤﺎری و ﻧﺎﺗﻮاﻧﯽ ﭘﯿﺸﮕﯿﺮی ﮐﻨﻨﺪ و ﺳـﻼﻣﺖ ﺧـﻮد را ارﺗﻘـﺎ ﺑﺨﺸﻨﺪ و ﯾﮑﯽ از ﻣﻔﺎﻫﯿﻢ اﺻﻠﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﻪ وﺳﯿﻠﻪ آن روی رﻓﺘﺎر ﺳﺎﻟﻢ ﻣﺜﺒﺖ ﺗﺄﮐﯿـﺪ ﻣـﯽ ﺷـﻮد.

وی گفت: خود مراقبتی مزایای دارد که از مهم‌ترین آن می‌توان به تجدید انرژی، کاهش استرس، ایجاد احساس شادی، آرامش و صلح، تقویت احساس سلامت و تندرستی جسم، افزایش اعتماد به نفس، عزت نفس، شور و شوق زندگی و افزایش انگیزه موفقیت اشاره کرد.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 16101
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید