توصیه هایی برای خرید زولبیا و بامیا
زولبیا و بامیه از شیرینی های سنتی و پرمصرف در ماه مبارک است که سلامت آن نقش مهمی در حفظ سلامتی افراد دارد. متاسفانه مشاهده شده که در تهیه زولبیا و بامیه از مواد نامرغوب مانند روغن های چند بار مصرف و رنگ های غیرمجاز استفاده می شود تا جذابیت بیشتری جهت ترغیب افراد به خرید این نوع شیرینی ها شود.
مهم ترین ترکیبات زولبیا و بامیه شامل آرد، شکر، تخم مرغ و ماست است و برخی برای خوش عطر و رنگ شدن آن از گلاب و زعفران هم استفاده می کنند اما برخی واحدهای قنادی به خاطر گرانی قیمت زعفران از رنگهای خوراکی ناسالم و ارزان قیمت استفاده کنند. این رنگ های افزودنی در طولانی مدت آسیب زیادی به بدن وارد می کند بنابراین اضافه کردن هرگونه رنگ های غیرخوراکی و ناسالم در تهیه شیرینی و مواد غذایی ممنوع است.
زولبیا و بامیه باید عطر، طعم مناسب و رنگ روشن داشته و در تهیه آن مسائل بهداشتی رعایت شود. مصرف زولبیا و بامیه رنگی به دلیل استفاده از رنگ های غیرمجاز در آنها سبب آسیب جدی به کلیه، کبد و قلب و عروق می شودو استفاده از رنگ های خوراکی و تهیه زولبیا و بامیه با روغن های چند بار مصرف احتمال بیماری سرطان را افزایش می دهد.
مصرف زیاد زولبیا و بامیه به دلیل میزان بالای چربی و قند توصیه نمی شود و خطر ابتلا به دیابت را در افراد افزایش می دهد.