parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1401/08/22 - 00:00
  • - تعداد بازدید: 32
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZgKa

تفاوت‌های بیماری آنفلوآنزا و سرماخوردگی

 

مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به قرار داشتن در فصل شیوع بیماری آنفلوآنزا برخی از تفاوت‌های این بیماری و سرماخوردگی را تشریح کرد.

دکتر فلوریا انفرادی در گفتگو با وب‌دا اظهار کرد: علائم آنفولانزا به مراتب شدیدتر از سرماخوردگی است و به طور ناگهانی شروع می شود.

 

وی با بیان این که مدت زمان این بیماری بین یک تا دو هفته است، افزود: از علائم شایع آنفلوآنزا، سرفه معمولا خشک، تب، احساس ضعف و خستگی، سردرد و بدن درد است.

 

وی تصریح کرد: علائم دیگری نیز به شکل خفیف‌تر در این بیماری وجود دارد، علائمی همچون آبریزش بینی، گلودرد، اسهال و استفراغ و لرز نیز گاهی اوقات در بیماری آنفلوآنزا دیده می شود.

 

دکتر انفرادی ادامه داد: اما در سرماخوردگی شروع علائم تدریجی است و طول مدت بیماری نیز کمتر از 14 روز است، اگر چه سرفه در سرماخوردگی نیز شایع است اما خفیف تر از سرفه در بیماری آنفلوآنزاست.

 

مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، عطسه، آبریزش بینی و گلودرد را از دیگر علائم بارز و شایع سرماخوردگی ذکر و اعلام کرد: به طور معمول فرد مبتلا به سرماخوردگی تب نمی کند اما در صورت وجود نیز بسیار کوتاه مدت است.

 

وی افزود: برخلاف آنفلوآنزا احساس ضعف و خستگی و سردرد در سرما خوردگی به ندرت بروز می‌کند و می‌توان گفت سردرد در افراد مبتلا به سرماخوردگی نادر است.

 

وی در پاسخ به این سوال که چگونه می توان از ابتلا به این بیماری های پیشگیری کرد، گفت: شستن مکرر دست ها از مهم ترین اقدامات پیشگیرنده در این نوع بیماری‌هاست.

 

وی با بیان این که علاوه بر شستشوی دست‌ها، واکسن آنفلوانزا می‌تواند موجب پیشگیری از آنفلوانزا شود، خاطرنشان کرد: رعایت پروتکل‌های بهداشتی مانند استفاده از ماسک در مراکز پرتردد و پر تجمع و سربسته بسیار ضروری است.

 

دکتر انفرادی اظهار کرد: تزریق واکسن آنفلوآنزا برای تمام گروه‌های سنی نیز توصیه می‌شود، اما گروه‌های پر خطر باید سریع‌تر نسبت به انجام واکسیناسیون اقدام کنند.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 15292
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید