تخم مرغ؛ معجزه ای در میان مواد غذایی
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به 17 مهر روز جهانی تخم مرغ، به ارزش غذایی این منبع غذایی اشاره و عنوان کرد: تخم مرغ یک منبع غذایی طبیعی و کامل است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی؛ نسرین علیزاده با بیان اینکه شعار امسال" تخم مرغ تامین کننده سلامتی وشادی " است، افزود: تخم مرغ نه تنها یک وعده غذایی خوشمزه وکامل و همچنین عنصر جدایی ناپذیر برای تهیه بسیاری از غذاها است. بعلاوه سالهاست که تخم مرغ به عنوان یک منبع غذایی طبیعی وکامل مطرح است.
وی اضافه کرد: این ویژگی، به علت مواد مغذی استثنایی تخم مرغ است که دارای پروتئین با کیفیت بالا ( دارای تمام 9 اسید آمینه ضروری ) ومقادیر قابل توجهی از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری است.
وی با بیان اینکه علاوه براین کولین تخم مرغ صرف نظر از تاثیر قابل توجه برروی عملکرد مغز و سیستم عصبی برای رشد و نمو جنین وکودک و همچنین تقویت حافظه، برروی سلامت قلب وعروق نیز موثر است، عنوان کرد: از آنجا که تخم مرغ منبع خوبی از ویتامین های گروه ب به ویژه B12 است، اهمیت عمده ای در روند تبدیل هموسیستئین به مولکول های بی خطر دارد.
وی یادآوری کرد: لوتئین وگزانتین زرده تخم مرغ با حداکثر تاثیر گذاری در مقایسه با سایر غذاهای حاوی این مواد یا مکمل ها، از تحلیل رفتن لایه ماکولای شبکیه و نابینایی ناشی از آن در سالخوردگی جلوگیری می کند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر سرانه مصرف تخم مرغ در کشور ما حدود 160عدد است در حالی که این رقم در بسیاری از کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته به میزانی بالغ بر 300 عدد هم می رسد بنابراین اصلاح الگوی مصرف منابع پروتئینی به ویژه تخم مرغ در کشور، از الزامات ایجاد دسترسی جامعه به مواد غذایی ارزشمندی است که متاسفانه در جامعه ما به علل مختلف مورد غفلت قرار گرفته است.
علیزاده تاکید کرد: این امر مستلزم روشن کردن اذهان عمومی و انتخاب بهترین و سالم ترین غذاها متناسب با نیازهای رشد جامعه از دیدگاه نیازهای پروتئینی مناسب و به حداقل رساندن غذاهای آماده و صنعتی در سبد غذایی خانواده است.