انجام ارزیابی اولیه سلامت روان برای بیش از 50 هزار نفر در 3 ماه
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از انجام غربالگری اولیه سلامت روان برای 50هزارنفر در سه ماه نخست امسال خبر داد و گفت: پیشگیری، آموزش، غربالگری و تشخیص زودهنگام اهمیت بهسزایی در پیشگیری یا کاهش اختلالات روانشناختی دارد.
دکتر محمدرضا اکبری در گفت و گو با وبدا؛ با بیان اینکه امروزه اهمیت سلامت روان و تأثیر جدی آن بر سلامت جسمی انکار ناپذیر است، افزود: در این مدت غربالگری اولیه اختلالات مصرف مواد، الکل و دخانیات برای 41 هزار و 657 نفر توسط مراقبین سلامت وبهورزان برای جمعیت هدف انجام شده است، غربالگری تکمیلی اختلالات مصرف مواد، الکل و دخانیات برای هزار و 157 نفر انجام شده است.
وی ادامه داد: همچنین غربالگری اولیه همسرآزاری برای 14 هزار غربالگری اولیه کودک آزاری برای 15 هزار و 436 غربالگری اولیه سلامت روان برای 47 هزار و 597 نفر انجام وتعدادهزارو668نفرغربال مثبت سلامت روان شناسایی وجهت تشخیص ودرمان ارجاع به پزشک در مراکز، پایگاهاو خانه های بهداشتی انجام شده است.
وی با بیان اینکه خدمات سلامت روان در مراکز خدمات جامع سلامت، خانههای بهداشت و پایگاههای سلامت در استان انجام میشود، یادآوری کرد:در مراکز خدمات جامع سلامت مداخلات روانشناختی ، آموزش خود مراقبتی در سلامت روان به سفیران سلامت وهمچنین آموزش مهارتهای زندگی ومهارتهای فرزندپروری به جمعیت هدف توسط کارشناسان سلامت روان ارائه می شود
دکتر اکبری با اشاره به تاثیر متقابل سلامت جسم و روان عنوان کرد: سلامت روانی و جسمی به طور اساسی به همدیگر ارتباط دارند. اختلالات روانشناختی و بیماریهای جسمی می توانند کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهند و در طولانی مدت باعث بروز عوارض جدی تری شوند. شناخت و درک ارتباط بین جسم وروان در افراد می تواندباعث پیشگیری از بیماری جسمی وهمچنین بعد از تشخیص بیماری فرد به دنبال درمان آن باشد
وی خاطرنشان کرد: برگزاری وبینارهای آموزشی با موضوعات مهارتهای زندگی، پیشگیری از اعتیاد، توزیع رسانههای آموزشی در گروههای آموزشی و... از جمله فعالیتهای دیگری است که در راستای ارتقاء سوادسلامت روان انجام می شود.