parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/10/10 - 02:45
  • - تعداد بازدید: 19
  • - زمان مطالعه : 7 دقیقه
  • /Z9Ua

اقدامات انجام شده از ابتدای طرح «شهید قاسم سلیمانی»

دکتر سید احمد هاشمی هدف از اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی را مدیریت و کنترل اپیدمی کووید ۱۹،

به گزارش پایگاه خبری وب دا، دکتر سید احمد هاشمی درخصوص اقدامات انجام شده از ابتدای طرح «شهید قاسم سلیمانی» در استان تاکنون اظهار کرد: در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری، دستورات فرماندهی‌کل سپاه و پیرو تفاهم‌‌نامه سازمان بسیج مستضعفین و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، به‌ منظور قطع زنجیره انتقال ویروس منحوس کرونا در کشور، طرح مشترکی به‌نام شهید بزرگوار، حاج قاسم سلیمانی اجرا شده است.
وی هدف از اجرای این طرح را مدیریت و کنترل اپیدمی کووید ۱۹، بهبود وضعیت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه از طریق مشارکت مردمی و هماهنگی بین بخشی و بهره گیری از کمک نیروهای بسیج و داوطلب مردمی، قطع زنجیره انتقال ویروس با افزایش رعایت پروتکل های بهداشتی، کاهش بستری و مرگ و میر، انجام تست گسترده هدفمند و هوشمند، شناسایی زودهنگام بیماران مبتلا به کرونا، آموزش صحیح قرنطینه خانگی، حفاظت و پوشش حمایتی از گروه‌های آسیب پذیر شامل سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه‌ای، توسعه درمان سرپایی و ارتقای کیفیت مراقبت های بستری دانست.
دکتر هاشمی با بیان این که تمرکز در طرح شهید قاسم سلیمانی بر پیشگیری از کرونا است، گفت: در این طرح، بیماران شناسایی، ردیابی و رهگیری می‌شوند و بسته به شرایط افراد در نقاهتگاه‌های از پیش تعیین شده ایزوله و یا قرنطینه می‌شوند.
وی عنوان کرد: برای اجرای موفق برنامه، چهار کمیته عملیاتی شامل کمیته حمایت و قرنطینه خانگی/غیرخانگی، کمیته رهگیری و مراقبت، کمیته آموزش همگانی و کمیته پایش و نظارت و سه تیم اجرایی شامل مراقبت، حمایت و نظارت تشکیل شده است.
دکتر هاشمی درخصوص وظایف هر کمیته بیان کرد: کمیته حمایت و قرنطینه خانگی/غیرخانگی وظیفه جذب کمک های مردمی و نهادها و سازمان ها را برعهده دارد و با مشارکت همه ذینفعان به ویژه سفیران سلامت خانوار و رابطین سلامت محله با نظارت کمیته عملیاتی محلات نسبت به شناسایی خانوارهای ذینفع و توزیع منابع اقدام می کند که تیم های حمایتی و مراقبتی عوامل اجرایی این کمیته در محله هستند و مسئولیت آن با بسیج است.
وی گفت: اعضای کمیته رهگیری و مراقبت ضمن همکاری با کمیته عملیاتی محلات برای شناسایی افراد مشکوک، محتمل و مبتلا، برنامه ریزی لازم برای رهگیری افراد در معرض تماس نزدیک، بیماریابی فعال، انجام تست کووید 19 در محل، درخوسات اعزام تیم های مراقبت در منزل، ضدعفونی منازل و آموزش به اعضای خانوار را بر عهده دارند که تیم های مراقبتی بازوی اجرایی این کمیته در محله هستند و مسئولیت آن با دانشگاه علوم پزشکی است.
دکتر هاشمی با اشاره به کمیته آموزش همگانی بیان کرد: وظیفه بسیار مهم این کمیته برنامه ریزی و هماهنگی به منظور آموزش همگانی برای ارتقای دانش و مهارت مردم برای رویارویی با کووید 19 و بهره گیری از تمامی امکانات محلی و مشارکت گسترده پایگاه های بسیج و مردم بر عهده این کمیته است که از طریق تیم های حمایتی، مراقبتی و نظارتی اجرا می شود و مسئولیت آن به عهده دانشگاه علوم پزشکی است.
وی سپس به بیان کمیته پایش و نظارت پرداخت و گفت: این کمیته وظیفه حصول اطمینان از انجام دقیق و منظم برنامه های پیش بینی شده با تمرکز بر اجرای محدودیت ها و پروتکل های بهاشتی در هر مرحله را بر عهده دارد و با استفاده از چک لیست های تهیه شده مبتنی بر راهبردها، برنامه ها و شاخص های مربوطه اقدام به برنامه ریزی و انجام پایش مستمر و گزارش دهی به رده بالا را انجام می دهد که مسئولیت آن با دانشگاه علوم پزشکی است.
دکتر هاشمی ابراز داشت: از ابتدای شروع طرح با تشکیل کمیته آموزش در سطح معاونت بهداشتی و در سطح شهرستان ها، تمامی نیروهای آموزش دیده در زمینه طرح 1136 نفر بوده که از این تعداد 767 نفر پرسنل بهداشتی، 102 نفر پرسنل هلال احمر، 239 نفر از بسیجیان و 28 نفر از سایر پرسنل بوده است که این افراد در قالب ۳ تیم، نظارتی، مراقبتی و حمایتی فعالیت خود را آغاز کردند.
وی بیان کرد: تعداد سفیر سلامتی که با تیم های شهید سلیمانی همکاری نموده اند 548 نفر بوده که از این تعداد 13 نفر در تیم های رهگیری، 378 نفر در تیم های حمایتی و 45 نفر در تیم های نظارتی و تعداد 112 نفر نیز به عنوان آموزش دهنده با تیم های رهگیری همراه بوده اند و تعداد سفیران سلامت جذب شده در این طرح تاکنون 815 نفر است.
دکتر هاشمی خاطرنشان کرد: تعداد خانوارهای آموزش دیده دارای بیمار در طرح شهید سلیمانی 880 خانوار بوده که در هر خانوار به طور متوسط 4 نفر آموزش دیده اند و جمعا 3520  نفر از خانوارهای دارای بیمار در این طرح توسط تیم ها و همچنین 4830 خانوار سالم از زمان شروع طرح تا کنون به شیوه های مختلف در خصوص کووید 19 آموزش دیده اند.
وی با اشاره به این که تیم های اجرایی مراقبتی، حمایتی و نظارتی زیرنظر کمیته ها تشکیل و سازماندهی شده اند، گفت: اعضای تیم مراقبت شامل مراقبین سلامت، پرستاران و پزشکان بوده که محل استقرار تیم های مراقبتی، پایگاه های سلامت است که تعداد تیم های مراقبتی، به تعداد مبتلایان و افراد در تماس نزدیک آن ها بستگی دارد.
دکتر هاشمی افزود: اعضای این تیم مسئولیت ارائه خدمات و مراقبت در منزل برای افراد با بیماری های زمینه ای، افراد در معرض خطر و سالمندان را به عهده دارند و با ارائه خدمت در منزل، مانع خروج آن ها از منزل برای دریافت خدمات بهداشتی می شوند همچنین این تیم پکیج بهداشتی و بروشور اطلاع‌‌رسانی پیشگیری از کرونا را به خانوارها ارائه می‌‌دهند.
وی عنوان کرد: تعداد تیم های مراقبت تشکیل شده در سطح استان 36 تیم بوده که 75 عضو دارد و از ابتدای طرح تاکنون 35 مراقبت در منزل انجام شده است.
وی یادآور شد: تعداد تیم های رهگیری تشکیل شده در سطح استان نیز 92 تیم بوده که 510 عضو دارند و تعداد تست سریع کووید 19 که توسط این تیم انجام شده 611 تست بوده که 91 تست مثبت شدند همچنین تعداد ارجاع به مراکز منتخب کرونا 925 مورد که تعداد افراد معرفی شده برای انجام تست 238 مورد بوده است.
دکتر هاشمی با اشاره به فعالیت های تیم حمایتی گفت: به‌منظور جلوگیری از تردد بیماران کرونایی، برای تأمین معیشت، بسته‌‌های حمایتی و پکیج‌‌های بهداشتی توسط این تیم ارسال شده و کمک های مردمی، سازمان ها و نهادها و همچنین خدمات معیشتی به جمعیت آسیب پذیر و در معرض خطر بالا ارائه می شود که محل استقرار تیم های حمایتی، پایگاه های بسیج است.
وی عنوان کرد: تعداد تیم های حمایتی تشکیل شده در سطح استان 506 تیم بوده که 1467 عضو دارد و از ابتدای طرح تاکنون 1250 خانواده آسیب پذیر، حمایت شدند.
دکتر هاشمی سپس به فعالیت های تیم نظارتی پرداخت و گفت: مسئولیت تیم نظارتی با بهداشت محیط و حرفه ای است که با مشارکت بسیج، هلال احمر و سایر سازمان های ذینفع انجام می شود که ارزیابی و نظارت بر اماکن تهیه و توزیع واحدهای صنفی، ادارات و مراکز ارائه خدمات مردمی، نظارت بر پروتکل های بهداشتی، ادارات، بانک ها، مدارس، محل های تجمعی/بازارها، میادین میوه و تره بار، ارجاع موارد مشکوک به تیم های مراقبتی و افراد نیازمند به تیم های حمایتی، آموزش عمومی واحدهای صنفی و صنعتی و ضدعفونی اماکن و محل های تجمعی از  جمله وظایف این تیم است.
وی عنوان کرد: تعداد تیم های نظارتی تشکیل شده در سطح استان 161 تیم بوده که 510 عضو دارد و از ابتدای طرح تاکنون 20 هزارو 830 مورد بازدید انجام شده که 685 مورد اخطاریه دریافت کردند و 48 مورد پلمب شدند همچنین 172 منزل گندزدایی و ضدعفونی شده اند.
دکتر هاشمی با بیان این که 4 واحد نقاهتگاهی شامل 120 تخت در اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی درنظر گرفته شده است، گفت: از ابتدای طرح تاکنون 10 بیمار در نقاهتگاه مراقبت شده است.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 14715
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید