افزایش خشونت خانگی علیه کودکان در قرنطینه
روانشناسان بر این باورند که والدین در وضعیت کنونی باید برنامه ریزی منظم و درستی برای شبانه روز داشته باشند تا نظم ویژه روزهای کرونایی جای بی نظمی و بی برنامگی را بگیرد
راضیه ولیان پور کارشناس سلامت اجتماعی معاونت بهداشتی در گفتگو با روابط عمومی این معاونت افزود این روزها نگرانی درباره وضعیت کودکان در خانه ها ، به ویژه در خانواده های شلوغ هم افزایش داشته است . تعدادی از فعالان حقوق کودکان می گویند برخوردهای جسمی و کلامی با تعداد زیادی از کودکان در خانه ها افزایش داشته است .
وی افزود شروع قرنطینه در شرایطی که مردم چندان آمادگی اش را نداشته اند ، موجب مشکلاتی در خانواده ها شده است در هر حال الان شرایطی است که خیلی ها شرایط قرنطینه را جدی گرفته اند یا مجبور شدند که جدی بگیرند و الان در منزل اند .
وی در ادامه افزود : داستانی که در این میان پیش می اید داستان بچه هاست شاید بچه ها روزی 5-6 ساعت مهد بودند ، مدرسه بودند یا فعالیت دیگری داشته اند مثلا باشگاه می رفتند ، کلاس می رفتند ولی الان این اتفاق نمی افتد .این نوع حضور رو در رو و مستقیم والدین و فرزندان منجر به بروز یک سری تعارضات در خانه می شود ، این تعارضات ممکن است تعارضات فعلی باشند ، ممکن هم است تعارضات قبلی باشند که حل نشده مانده و الان دوباره پراهمیت می شوند
وی افزود همه این مشکلات درکنار مشکلات دیگر والدین مثل نداشتن درآمد یا نداشتن پس انداز باعث ایجاد تنش در خانه می شود و این تنشها هم برای حل شدنشان نیاز به یک سری مهارت ها دارند که البته خیلی وقت ها هم والدین فاقدش هستند و هم کودک و نوجوان مثلا بعضی خانه ها خیلی کوچک است و پدر و مادر با چهار بچه در یک خانه 60 متری زندگی می کنند ، پس فضای امنیت فیزیکی کم است . ممکن است نوجوانی واقعا احتیاج داشته باشد یکی دو ساعت برای خودش باشد ولی الان آن فضا را ندارد و همه اینها باعث بروز خشونت می شود .
ولیان پور در پایان افزود : روانشناسان بر این باورند که والدین در وضعیت کنونی باید برنامه ریزی منظم و درستی برای شبانه روز داشته باشند تا نظم ویژه روزهای کرونایی جای بی نظمی و بی برنامگی را بگیرد و در عین حال حساسیت های رفتار با کودکان را نیز در این وضعیت بدانند .