parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/04/28 - 11:35
  • - تعداد بازدید: 22
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZWda

آنچه از تغییر رنگ مواد غذایی باید بدانیم

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه کاهو، گردو و آبغوره از جمله مواد غذایی پرمصرف هستند که بسته به شرایط نگهداری ممکن است رنگ آن‌ها تغییر کند، افزود: رنگ سبز غوره به دلیل وجود رنگدانه کلروفیل است، وقتی غوره در معرض نور خورشید قرار می‌گیرد و به انگور تبدیل می‌شود، کلروفیل با رنگدانه‌های کاروتئوئید یا آنتوسیانین جایگزین می‌شود، به همین دلیل وقتی آبغوره را در معرض نور خورشید قرار می‌دهیم تغییر رنگ می‌دهد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی، نسرین علیزاده، گفت: اگر آبغوره را داخل ظرف پلاستیکی در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهیم دما و نور باعث آزاد شدن بیشتر فتالات‌هات و عنصر(Sb)Antimony از بطری به داخل آبغوره می‌شود که خطرات زیادی را متوجه سلامت بدن می‌کند.

وی با بیان اینکه نور خورشید باعث کاهش مقدار ویتامین‌ C موجود در آبغوره می‌شود تاکید کرد: بهترین روش نگهداری آبغوره، استفاده از ظروف شیشه‌ای کوچک و داخل یخچال است.

وی ادامه داد: غوره‌ها را تمیز بشویید، بین یک تا دو روز اجازه دهید تا کاملا خشک شوند و بعد از آبگیری پاستوریزه کرده و ظرف شیشه‌ای را هم داخل آبجوش به صورت افقی بجوشانید تا استریل شده و از کپک زدن آبغوره جلوگیری شود. در نهایت در شیشه‌ها را به طور کامل ببندید و داخل یخچال نگهداری کنید.

وی با بیان اینکه مهمترین دلیل سیاه شدن مغز گردو، آبیاری کم یا نامناسب، گرمای بیش از حد هوا در فصل تابستان، کمبود برخی عناصر مثل روی و آهن در خاک، برداشت دیر هنگام گردو از درخت، دیر جدا کردن پوسته سبز رنگ، خشک کردن گردو در آفتاب و یا نگهداری آن در شرایط نامناسب در انبار است، عنوان کرد: اکسیداسیون ترکیبات در پوست مغز گردو، زودرس بودن آن و برخی آفت‌ها، باکتری‌ها، قارچ‌‌ها و یا مگس پوست گردو هم می‌تواند باعث سیاه شدن مغز گردو و البته غیرقابل مصرف شدن آن شود، در مجموع اگر مغز گردو فقط کمی سیاه است ولی طعم آن عوض نشده، بوی بدی نمی‌دهد و لزج نشده مشکلی برای استفاده ندارد.

علیزاده به تغییر رنگ کاهو هم اشاره کرد و گفت: این اتفاق عمدتا دو علت دارد، علت اول این‌ که  وقتی کاهو برش می‌خورد یا آسیب می‌بیند، آنزیمی به نام پلی‌فنل اکسید از آن آزاد می‌شود که  در مجاورت اکسیژن وارد شده و به سلول‌ های کاهو باعث پلی مریزاسیون ترکیباتی به اسم o-quinone ها می‌شود که در نهایت باعث تولید رنگدانه‌های قرمز و قهوه‌ای در کاهو می‌شود.

 

وی افزود: علت دوم این است که از بعضی سبزیجات و میوه‌جاتی که در کنار کاهو نگهداری می‌کنیم گاز اتیلن آزاد می‌شود که قرار گرفتن در معرض این گاز هم می‌تواند باعث قرمز شدن کاهو شود، در نهایت بهتر است بدانید مصرف این کاهوهای تغییر رنگ داده، هیچ مشکلی برای سلامت ما ایجاد نمی‌کند.

 

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 16014
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید