آلودگی های محیطی در هوا، مهمترین عامل خطر در بروز بیماری های تنفس
آلودگی های محیطی در هوا، مهمترین عامل خطر در بروز بیماری های تنفسی، ریوی، آسم، پوستی، چشمی، سرطان بوده و ممکن است به مرور زمان باعث آلزایمر و پارکینسون شود.
دکتر افشین دلشاد اظهار داشت: آلودگی های محیطی در هوا، مهمترین عامل خطر در بروز بیماری های تنفسی، ریوی، آسم، پوستی، چشمی، سرطان بوده و ممکن است به مرور زمان باعث آلزایمر و پارکینسون شود.
وی با اشاره به این که آلودگی محیطی با بیشتر مرگ و میرها ارتباط مستقیم دارد، گفت: منبع آلودگی از حجم کوچک مثل خاکستر سیگار تا حجم بزرگ مثل سوخت ماشین ها و فعالیت های صنعتی است؛ این ذرات آلوده به مرور زمان باعث بروز بیماری های تنفسی، ریوی و سرطان می شود و حتی باروری مردان و رشد بدو تولد نوزاد را کاهش می دهد.
دکتر دلشاد عنوان کرد: کارشناسان تغذیه، مصرف روزانه شیر و لبنیات کم چرب را به همه گروه های سنی و همچنین افراد تحت خطر در کارخانه ها و معدن ها و همچنین محیط های کاری پرتوزا توصیه می کنند.
وی ادامه داد: مکان های آلوده دارای فلزات سنگین از جمله سرب است که به راحتی از طریق تنفس به عنوان یک سم وارد بدن می شوند و شیر به دلیل این که منبع پتاسیم، منیزیم، فسفر و کلسیم است باعث شده ریز مغذی های موجود در آن با فلزات سنگین از قبیل سرب باند شوند و از پخش آن در بدن جلوگیری کرده و از طریق ادرار و مدفوع دفع شوند همچنین مصرف شیر و فراورده های آن سبب نرم شدن مخاط تنفسی می شود.
دکتر دلشاد گروه شیر و لبنیات را شامل ماست، پنیر، کشک، بستنی و دوغ خواند و گفت: این گروه دارای کلسیم، پروتئین، فسفر، ویتامین B12 و B2 و سایر مواد مغذی بوده و بهترین منبع تامین کننده کلسیم است که برای رشد و استحکانم استخوان ها و دندان ها ضروری هستند.
وی ضمن توصیه به مصرف روزانه 2 تا 3 واحد لبنیات، اظهار کرد: یک واحد از یک گروه برابر است با یک لیوان شیر یا ماست کم چرب (کمتر از2.5 درصد)، یا 45 تا 60 گرم پنیر معمولی معادل یک و نیم قوطی کبریت، یا یک چهارم لیوان کشک، یا 2 لیوان دوغ، یا یک و نیم لیوان بستنی پاستوریزه است.
دکتر دلشاد خاطرنشان کرد: یک لیوان شیر کم چرب 240 سی سی شامل 102 کیلو کالری انرژی، 8 گرم پروتئین، 12 گرم کربوهیدرات، 13 گرم قند، 2 گرم چربی و حاوی منیزیم، پتاسیم، فسفر، کلسیم و ویتامین دی، B2 و B12 است.