آسیب بیماری دیابت به دهان و دندان
آسیب بیماری دیابت به دهان و دندان
مدیر گروه بهداشت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در هفته ملی دیابت، آسیب های این بیماری بر دهان و دندان را تشریح و توصیه هایی را ارائه کرد.
به گزارش پایگاه خبری وبدا؛ دکتر «مهین یاهوئیان» با بیان این که افراد مبتلا به دیابت، مستعد ابتلا به بیماری های دهان، دندان و لثه هستند، گفت: بیماری های لثه در افراد مبتلا به دیابت 3 برابر افراد سالم است و 70 درصد مبتلایان به دیابت در سن بالای 40 سال به عفونت ریشه دندان ها و عفونت مزمن دچار می شوند.
وی با بیان این که در ایجاد بیماری های دهان و دندن در افراد دیابتیک علاوه بر خود دیابت تحریکات موضعی مانند پلاک های دندانی نقش حساس و ویژه ای دارند. اعلام کرد: پلاک های دندانی مجموعه ای از خرده های مواد غذایی، ترکیبات بزاقی و به خصوص میکروبی داخل دهان است که اگر هر روز از روی دندان ها و لثه ها پاک نشود، بعد از مدتی به علت رسوب تدریجی مواد معدنی روی آن ها سخت تر شده و با مسواک پاک نمی شود.
وی ادامه داد: در این هنگام مواد مذکور حالت سنگی پیدا کرده و در هنگام مسواک زدن یا غذاخوردن این جرم ها موجب زخمی شدن و خونریزی لثه و تجمع میکروب در پلاک می شود.
وی مشکلات دندان در بیماران دیابتی را برشمرد و اضافه کرد: لق شدن دندان ها به دلیل افزایش حساسیت دندان ها به ضربه به ویژه در محل اتصال به دندان، درد دندان بدون وجود پوسیدگی، خراب شدن مینای دندان و زیاد شدن پوسیدگی دندان ها، زخم های ناشی از تحریک دندان مصنوعی به ویژه در افرادی که دیابت آن ها کنترل نشده است. از جمله این مشکلات است.
وی افزود: خونریزی لثه به دلیل ایجاد تغییرات در رگ های لثه، ضخیم شدن لثه ها همراه با قرمزی شدید و ورم نیز از مشکلات لثه در بیماران دیابتی است.
وی توصیه کرد: افراد تا جای ممکن قند خون خود را در حد طبیعی نگه دارند و حداقل روزی یک مرتبه از نخ دندان استفاده کنند زیرا نخ دندان به پیشگیری از تشکیل پلاک دندان بسیار کمک می کند.
دکتر ربانی ادامه داد: در صورت مشاهده مواردی همچون، لثه های قرمز و خونریزی دهنده، لثه های تحلیل رفته و فاصله دار از دندان ها، زخم های ناشی از دندان مصنوعی و زخم های لثه که به عفونت تبدیل شده است حتما باید به دندانپزشک مراجعه کرد.