آب آشامیدنی و نکاتی در راستای بهداشت آب
آب مایه حیات و بقاء زندگی به آن وابسته است، اما همانقدر که وجود آن حیاتی است، می تواند موجب بروز بیماری های خطرناک شود زیرا این مایع حیات بستری برای انتقال آلودگی هاست، بنابراین ضروری است که نکاتی برای تامین آب بهداشتی رعایت شود و مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی؛ مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه آبی برای نوشیدن مناسب است که از نظر ظاهری قابل قبول بوده، فاقد کدورت، رنگ، بو و مزه باشد و از میکروب ها و مواد معدنی و آلی که اثرات سوء بر سلامت مصرف کنندگان دارند، عاری بوده و یا مقدار آنها از حد معینی تجاوز نکند، افزود: برخی از آلودگیهای آب ممکن است به وسیله چشم قابل رویت نباشد که برای تشخیص آن احتیاج به وسایل وتجهیزات آزمایشگاهی است.
بهبود علیزاده با بیان اینکه مرکز بهداشت استان آزمایشات مورد نیاز را برای بهداشت آب روزانه و در چند نوبت انجام می دهد، ادامه داد: همیشه از آب آشامیدنی سالم (لوله کشی شده) و یا آب بطری شده دارای مجوز وزارت بهداشت استفاده کنید، از آشامیدن آب منابع غیر مطمئن ومشکوک خودداری نموده و به توصیه های بهداشتی توجه کنید.
وی با بیان اینکه چنانچه به آب مطمئن دسترسی ندارید برای سالم سازی آب باید به چند روش اقدام کنید، ادامه داد: درمواردی که به سلامت آب مشکوک هستید یا می خواهید برای کودکان غذا تهیه کنید، جوشاندن آب به مدت 5 دقیقه یا استفاده از قرص های هالوژن(مادۀ ضد عفونی کننده آب) طبق دستورالعمل آن، به سالم سازی آب کمک می کند.
وی با اشاره به روش کلر مادر (یک درصد)، عنوان کرد: برای تهیه کلر مادر، مقدار15گرم پودر پرکلرین70درصد(یک قاشق غذاخوری) را در یک لیترآب حل نمائید. محلول به دست آمده را کلر مادر یک درصد می نامند که بایددر ظرف تیره رنگ نگهداری شود. برای سالم سازی آب 2تا7قطره از این محلول رابه یک لیتر آب اضافه نمائید. پس ازنیم ساعت آب آماده مصرف است.
وی بیان کرد: درطول سفر اگر درکنار جوی آبی توقف کرده اید تاغذا را درآن جا میل کنید، به هیچ وجه به فکر استفاده ازآب جوی نیفتید، یخ را از مراکز مطئمن تهیه کرده واز مصرف یخ هایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد شده اند، خودداری کنید.