مراقبت از سالمندان درفصول سرد سال
معاونت بهداشتی دانشگاه با اشاره به قرار گیری در فصول سرد سال، بر توجه به مراقبت سالمندان در این فصول تاکید و اعلام کرد: به طور معمول با افزایش سن بدن افراد تحمل کمتری در برابر سرما پیدا می کند زیرا میزان سوخت و ساز در بدن سالمندان نسبت به دوران جوانی کمتر می شود و در نتیجه بدن حرارت کمتری تولید کرده و تحمل سرما برای سالمند کم می شود.
دکتر محمد رضا اکبری افزود: از آنجا که اغلب سالمندان در منزل تحرک کمی دارند ، این سبک زندگی آنها را در برابر سرما آسیب پذیر می کند. از طرفی سالمندان معمولا با بیماری های مختلفی دست و پنجه نرم می کنند و این بیماری ها ممکن است به سالمند اجازه ندهد که به خوبی حس سرما را درک نماید. مانند سالمندان مبتلا به دیابت ، مشکلات تیروئید،پارکینسون ، فراموشی و . . .
وی ادامه داد: سالمندی که به مدت طولانی در معرص سرما قرار می گیرد، دست و پاهاش سرد شده و صورت رنگ پریده و بدنش شروع به لرز و یا حرکت کردن برای او سخت میگردد ، ضربان قلبش آهسته و دچار تنفس سطحی میشود و نیاز به رسیدگی فوری دارد .
وی در خصوص سالمندانی که مبتلا به آرتروز هستند نیز مطالبی ارائه و عنوان کرد: این دسته از سالمندان وقتی در معرض سرما قرار می گیرند، رگ هایی که مسئول خون رسانی به مفاصل زانو هستند، خون کمتری رو به سمت مفاصل می برند و به این ترتیب سالمند دچار درد های زیادی در زانو شده. و این درد روند حرکتی سالمند رو مختل می کند.
وی توصیه کرد:د سالمندان در فصل سرد زمان بیشتری را در منزل سپری کرده و فقط در صورت ضرورت از منزل خارج شوند و کمتر در معرض سرما قرار گیرند.
دکتر اکبری اضافه کرد: چنانچه نیاز است سالمندان از خانه خارج شوند باید طوری برنامه ریزی شودتا مدت زمان زیادی را در محیط بیرون حضور نداشته و همچنین پوشش مناسبی داشته باشند. استفاده از چندین لایه لباس، نسبت به یک لایه لباس ضخیم، گرمای بیشتری و بهتری را برای سالمند فراهم می کند