parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1401/11/30 - 12:21
  • - تعداد بازدید: 31
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Z76a

خود مراقبتی ورفتارهای پرخطر در نوجوانی

مدیرگروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه خود مراقبتی و رفتارهای پر خطر در نوجوانان را تشریح کرد و گفت: رفتارهای پرخطر به رفتارهایی اطلاق می شود که جنبه های مختلف رشد نوجوانان و سلامت وی تاثیر مخربی داشته است.

دکتر«سیده ریحانه رضوانی» افزود: الگوهای رفتاری که در این دوره شکل می گیرند، ممکن است تا بزرگسالی ادامه پیدا کرده و پیامدهای آسیب رسان آن، کل زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد.

وی شایع ترین رفتارهای پرخطر در دوره نوجوانی را برشمرد و اضافه کرد: سوء مصرف سیگار و سایر موارد، خشونت، فرار از مدرسه و خانه و ملحق شدن به گروه ها بزهکار از جمله این رفتارها هستند.

وی با اشاره به اینکه رفتارهای پرخطر در نوجوانی، پیامدهایی دارد، اعلام کرد: رفتارهای پرخطر در نوجوانان به دلیل پیامدهای منفی متعدد و دراز مدت آن، تبدیل به یکی از مهمترین معظلات جوامع انسانی شده است. و

ی ادامه داد: رفتارهای پر خطر در این مرحله رشدی مهم، می تواند فرصت های نوجوانان را برای تبدیل شدن به یک بزرگسال سالم و موفق به طور جدی تحت تاثیر قرار دهد نوجوانان که از آگاهی خوبی نسبت به خود برخوردارند، به توانا یی های وقوت های خود باور دارند،دارای توانایی حل مسئله وتصمیم گیری هستند ، معاشرتهاشان اجتماعی سالم وصحیحی دارند'،هیجانات وعواطف خود را مدیریت می کنند واز محیط مناسب،همدلانه وحمایت گری برخوردار هستند، قادرند که مواجهه موثری با رفتارهای پرخطر داشته باشند ودر رویدادهای مخاطره آمیز تاب آوری داشته باشند تقویت خود مراقبتی در بین نوجوانان یکی از اقدامات موثری است در جهت پیشگیری از رفتارهای پر خطر در نوجوانان است که یکی از مهمترین این مهارت‌ها مهارت نه گفتن است. فرزندان ما باید قادر باشند در برابر فشار همسالان ویادر سایر موقعیت های مخاطره آمیز بتوانند از خود مراقبت کنند وبا جرائت" نه"بگویند .

وی با اشاره به نقش مهم آموزش در پیشگیری و خودمراقبتی افزود: یکی از محیط های مورد نیاز، فضایی که نوجوانان در آن نگرش خاص و مناسب نسبت به جامعه به دست بیاورند، ادامه داد: به عنوان مثال، مدرسه محیطی است که می تواند در رشد عاطفی، روانی و اجتماعی دانش آموزان تاثیر گذار باشد، از این جهت می توان با آموزش پیشگیری از رفتارهای پر خطر در مداس، مهارت ها و نگرشهایی مانند مسئولیت پذیری، استقلال عمل را به نوجوانان آموزش داد.هر چقدر خانواده ها ،ارتباط مستمر وهماهنگی با مدارس داشته باشند،بهتر می توانند در تقویت وتحکیم آموزش‌های خود مراقبتی وپیشگیری از رفتارهای پر خطر در بین فرزندان،کمک کرده وموثر باشند یکی از برنامه های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی برنامه آموزشی تقویت بنیان خانواده است برای والدین ونوجوانان ۱۰ تا ۱۴ سال است که با هدف مهارت آموزی برای والدین و نوجوانان و پیشگیری از رفتارهای پر خطر در نوجوانان است.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 15568
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید