توصیه های بهداشتی در پیشگیری از شیوع انفولانزای فصلی
بنا به گزارشی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اعلام کرد با شروع فصل سرما شاهد بروز بیماریهایی مانند آنفلونزا و سرماخوردگی همراه با کرونا در کشور هستیم .وی گفت: آنفلوانزای انسانی در مناطق معتدل و معمولا در ماههای سرد سال رخ میدهد و از فردی به فرد دیگری از طریق عطسه،سرفه یا تماس با سطوح آلوده منتشر میشود
دکتر محمدرضا اکبری افزود: ویروس آنفلوانزای فصلی میتواند سبب بیماری خفیف تا شدید و حتی مرگ بخصوص در افراد پرخطر شود، این افراد شامل زنان باردار، افراد پیر و کودک، افراد دارای نقص ایمنی و افراد دارای بیماریهای مزمن زمینهای شود.
ویروسهای آنفلوانزای فصلی میتوانند بطور مداوم هرساله آلودگی و بیماری ایجاد کنند بدین معنی که امکان دارد مردم چندین بار به این ویروس آلوده و بیمار شوند. وی در خصوص آنفلوانزای فصلی گفت: بدلیل آنکه اکثریت جمعیت به این ویروسهای جدید ایمنی ندارند و بخش زیادی از مردم آلوده میشوند، بعضی از پاندمیها ممکن است منجر به بیماری شدید گردد در حالیکه بعضی دیگر ممکن است منجر به آلودگی خفیف جمعیتی شوند و دلایل این تفاوت فاحش هنوز بدرستی شناخته نشده است.
وی در ادامه به وضعیت آنفلونزای فصلی اشاره و عنوان کرد: با توجه به فرا رسیدن فصل سرما و بازگشایی مدارس و مراکز تجمعی و احتمال شیوع بیماری آنفلونزا که یک بیماری حاد دستگاه تنفسی است که با تب، سردرد، درد عضلانی، تعریق، آب ریزش بینی، گلو درد و سرفه خود را نشان میدهند. از نشانه های بارز انفولانزا بر خلاف بیماری سرماخوردگی و کرونا ، شروع علایم این بیماری به طور ناگهانی است .
دکتر اکبری عنوان کرد: سرعت انتشار و همهگیری ویروس بالا است و عوارض آن ذاتالریه ویروسی یا باکتری میباشد .وی با اشاره به راههای پیشگیری از ابتلا به آنفلونزا گفت: رعایت بهداشت فردی، شست و شوی مرتب دستها با آب و صابون، رعایت فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک و عدم مراجعه به مکانهای تجمعی از راههای پیشگیری است، ضمن اینکه فرد مبتلا به آنفلونزا باید تا زمان بهبودی در خانه قرنطینه شده و استراحت نماید تا بهبودی سریعتر حاصل گشته و از انتشار ویروس در جامعه پیشگیری گردد .
مصرف انتی بیوتیک در این بیماری توصیه نمیشود . البته راه دیگر پیشگیری از ابتلا تزریق واکسن آنفولانزا بوده که توصیه میگردد در افراد بالای 65سال مادران باردار افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای ( دیابت – آسم- بیماریهای قلبی عروقی- کبد- کلیوی) و بیماران دارای نقص سیستم ایمنی تزریق گردد .