parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/05/25 - 10:28
  • - تعداد بازدید: 23
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Zbfa

توصیه تغذیه ای برای زائران پیاده اربعین حسینی

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی با بیان اینکه که برای دوری از مشکلات گوارشی زائران پیاده اربعین حسینی به توصیه ‌های تغذیه‌ای عمل کنند، گفت: استفاده از چندین نوع غذا در یك وعده و پرخوری هرگز توصیه نمی‌شود و باید به یاد داشته باشید که زمان صحیح مصرف نوشیدنی‌ها و میوه ‌ها بین وعده ‌های اصلی غذاست.

نسرین علیزاده در گفت و گو با وبدا؛ با بیان اینکه غذا را باید به‌ صورت گرم در حالت نشسته و با آرامش، خوب جوید و از تند خوردن و ایستاده خوردن غذا دوری كنیم، خاطرنشان کرد: باید از مصرف غذای نذری که بیشتر از 2 ساعت در فضای آزاد مانده خودداری گردد، ضمن اینکه توصیه یك پیاده روی مختصر و استراحت بعد از غذا نیز داریم.

وی اضافه کرد: گاهی اوقات دیده می‌شود كه برای خوش رنگ یا خوش‌ طعم‌تر شدن غذا از ادویه ‌های تند به‌خصوص فلفل به مقدار زیاد استفاده می‌شود كه برای گرم‌ مزاجان و كسانی كه آلرژی دارند، مضر است و توصیه بر این است كه از مصرف غذاهایی با رنگ یا بوی تند پرهیز شود.

وی  تصریح کرد: به هیچ عنوان از روغن جامد در تهیه غذاهای نذری استفاده نکنید، زیرا روغن‌های جامد دارای مقادیر زیادی اسیدهای چرب اشباع و ترانس هستند که مصرف آنها  احتمال ابتلا به سرطان‌ها، تنگی و گرفتگی عروق و سکته‌های قلبی را افزایش می‌دهد.

علیزاده با بیان اینکه استفاده از روغن مایع در ارجحیت است، خاطرنشان کرد: اگر از روغن‌های نیمه جامد استفاده می‌کنید حتماً از نوعی که میزان اسید چرب ترانس آن کمتر از 5 درصد باشد، استفاده کنید، باید از حداقل مقدار روغن در طبخ غذا استفاده شود و حتماً از روغن‌های مایع برای تهیه برنج و از روغن سرخ کردنی برای انواع خورشت‌ها استفاده شود.

وی افزود: همچنین باید شربت‌ها را به‌صورت کم شیرین تهیه کنیم، زیرا شربت‌های شیرین مقدار زیادی قند وارد بدن می‌کنند و در شرایطی که بیماری دیابت روند رو به گسترشی را در کشورمان طی می‌کند، لازم است که مقدار مصرف قند و شکر در تهیه انواع شربت‌ها، نوشیدنی‌ها و شیرینی‌ها به حداقل میزان ممکن برسد.

وی گفت: مصرف میوه و سبزی تازه و شیر و لبنیات کم چرب و پاستوریزه در کنار مصرف غذای سالم، کمک فراوانی به تقویت جسمی و روانی زائران پیاده اربعین حسینی می‌کند و توصیه کلی ما به تمامی زائران عدم افرایط و تفریط و همچنین مصرف غذاها و نوشیدنی‌های مطمئن و ترجیحاً بسته‌بندی شده است؛ همچنین به افراد دارای مشکلات قندخون و فشارخون و همچنین افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای هم توصیه می‌کنیم که متناسب با شرایط و وضعیت خود خوردنی‌ها و نوشیدنی‌هایشان را انتخاب نمایند تا که خدای نکرده دچار مشکل نشوند.

 

 

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 16085
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید