parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1401/12/10 - 09:35
  • - تعداد بازدید: 22
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZL6a

چگونه ریفلاکس معده را درمان کنیم

مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی دلایل ایجاد ریفلاکس معده را برشمرد و اعلام کرد: انقباضات ضعیف و شل شدن غیرعادی و طولانی‌مدت اسفنکتر، انقباضات کند معده و به تأخیر افتادن تخلیه محتویات معده به روده‌ها، اشکال در حرکات دودی‌شکل مری و دیگر عواملی همچون فتق، هیاتال، آسم ازجمله عوامل ریفلاکس معده هستند

دکتر «فلوریا انفرادی» افزود: مصرف داروهای غیراستروئیدی، وراثت، مصرف برخی غذاها مانند چای، قهوه، نوشابه‌های گازدار، شکلات، مرکبات ...و سیگار کشیدن ازجمله عوامل دیگری است که در ایجاد ریفلاکس معده دخیل هستند.

وی بابیان این‌که هر فردی چنانچه در مصرف غذا به‌ویژه مواد غذایی اسیدی زیاده‌روی کند به سوزش سر دل دچار می‌شود، افزود: به‌خصوص اگر بلافاصله پس از صرفه غذا دراز بکشد، شی‌ء سنگینی را بلند کند و یا از کمر خم شود این امر تشدید می‌شود.

وی بابیان این‌که ریفلاکس معده دارای علائمی است، گفت: سوزش سر دل و درد در مری، حالت تهوع و استفراغ با سرفه‌های مزمن، مزه ترش یا تلخ دردهان، احساس خفگی، افزایش بادگلو، خس‌خس سینه و... از علائم این عارضه هستند.

وی بابیان این‌که ریفلاکس معده دارای عوارضی است، ادامه داد: ایجاد زخم یکی از عوارض است، هنگامی‌که پوشش حساس مری به مدت طولانی در معرض اسید خورنده معده قرار می‌گیرد، ملتهب شده و دچار آسیب می‌شود و در محل التهاب زخم‌هایی ایجاد می‌شوند که ممکن است به خونریزی شدید منجر شوند.

وی افزود: تنگ شدن مری از دیگر عوارض ریفلاکس معده است، در این حالت زخم‌های مری به‌صورت جای زخم و یا اسکار التیام می‌یابند و به‌مرورزمان این جای زخم‌ها چروکیده شده و باعث باریک شدن حفره داخل مری می‌شود که این امر بلع را دشوار و دردناک می‌کند.دکتر انفرادی بابیان این‌که عدم درمان ریفلاکس موجب می‌شود تا سلول‌های پوشش مری تغییر شکل بدهند و پیش سرطانی بشوند، اضافه کرد: در این حالت پوشش مخاطی روده جایگزین مخاط طبیعی مری و درنهایت سلول‌ها سرطانی می‌شوند.

وی ادامه داد: سرفه و آسم، التهاب گلو و حنجره، التهاب و عفونت ریه‌ها و کم‌خونی از دیگر عوارض ریفلاکس معده است.وی بابیان این‌که اگر فردی بیش از 2 بار در هفته و بیش از 2 هفته متوالی دچار سوزش سر دل و ریفلاکس می‌شود باید به پزشک مراجعه کند، عنوان کرد: احساس درد در هنگام بلع، تیره شدن مدفوع و استفراغ خون، احساس سرگیجه و سبک شدن سر از علائم دیگری است که نشان می‌دهد فرد باید به پزشک مراجعه کند.

انفرادی بابیان این‌که یکی از راه‌های درمان ریفلاکس معده تغییر در شیوه زندگی است، خاطرنشان کرد: پرهیز از دراز کشیدن بلافاصله پس از صرف غذا و خم شدن و بلند کردن اشیاء سنگین، کم کردن وزن در صورت ابتلا به‌اضافه وزن، خودداری از مصرف غذاهای پرچرب، مصرف چندین وعده کم‌حجم و سبک در طول روز، مصرف بیشتر پروتئین و سلنیوم، جویدن آدامس به مدت 30 دقیقه پس از صرف غذا ازجمله راه‌کارهای درمان ریفلاکس معده است.

وی تأکید کرد: باید از مصرف بی‌رویه قرص‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند (آسپرین، ناپروکسن و ایبوپروفن) اجتناب شود و بیمار برای درمان به پزشک مراجعه کند

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 15605
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید