سیگار


 

پيشگيري از رفتارهاي مخاطره اميز

  1. دود سیگار برای سایر افراد خانواده به ویژه کودکان و زنان باردار مضر است لذا توصیه می شود افراد سیگاری به هنگام استفاده از سیگار از سایرین دوری نمایند.
  2. استفاده از داروهای محرک با هدف رژیم لاغری بر عملکرد مغز و بدن تاثیر سو می گذارد لذا توصیه می گردد به هیچ عنوان از داروهای مذکور برای ایجاد لاغری استفاده نشود.
  3. مواد شیمیایی موجود در دود سیگار نظیر نیکوتین و سیانید می توانند منجربه مرگ شوند لذا توصیه به عدم مصرف سیگار به دیگران امری ضروری و منطقی بنظر می رسد.
  4. احتمال بروز عفونت هایی نظیر برونشیت، ذات الریه، آنفولانزا و سرماخوردگی در افراد سیگاری بیشتر از افراد غیرسیگاری می باشد لذا به افراد سیگاری توصیه می شود در اولین فرصت ممکن نسبت به کاهش و قطع مصرف سیگار اقدام نمایند.
  5. با توجه به اینکه سیگار کشیدن بر قدرت ریه ها تاثیر می گذارد لذا به افراد سیگاری توصیه می شود فعالیت بدنی خود را تا حد ممکن افزایش دهند.
  6. با توجه به تاثیر کشیدن سیگار بر سلامت باروری، لذا به زنان و مردان توصیه می شود به منظور حفظ سلامت باروري خود، از مصرف سیگار دوری نمایند.
  7. افرادی که به بیماری آسم مبتلا هستند چنانچه سیگار بکشند و یا حتی اگر اطرافیان آنها سیگاری باشند بیشتر دچار حملات بیماری می شوند.
  8. با توجه به اینکه سیگارهای برقی حاوی مواد شیمیایی سرطان زا و برخی مواد سمی هستند و ترکیبی از آنها در ضد یخ موجود می باشدلذا استفاده از این نوع سیگارها بسیار زیان آور می باشد.
  9. با توجه به اینکه هیچیک از محصولات دارای نیکوتین بی خطری نیستند لذا مصرف مواد دخانی اعم از سیگار،پیپ، سیگاربرگ، قلیان و حتی تنباکوهای بدون دود ، می توانند برای سلامتی افراد مخاطره آمیز باشند.
  10. عدم مصرف سیگار، مزیت های زیادی منجمله انرژی بیشتر، عملکرد بهتر، ظاهر آراسته تر، حفظ سرمایه و از همه مهمتر طول عمر بیشتر را برای افراد به ارمغان می آورد.
  11.  شروع مصرف سیگار در سنين نوجواني وجواني موجب می گردد تا افراد به هنگام ترک آن با مشکلات بیشتری مواجه گردند لذا توصیه به سیگار نکشیدن بویژه در سنین یاد شده امری ضروری می باشد.
  12. دود سیگار به بدن افراد و لباس های آنها می چسبد لذا به هنگام ورود به منزل می بایست دست ها شستشوو لباس ها را تعویض نمایند بویژه قبل از آنکه کودک خود را در آغوش گیرند و یا از آنها مراقبت نمایند.
  13. اگر چه استفاده از مواد اعتیادآور ابتدا احساس خوشایندی را ایجاد می نمایند لیکن در نهایت آسیب های جبران ناپذیری به بدن و مغزوارد می کنند لذا استفاده از این مواد حتی برای یکبارنیز قویاً ممنوع می باشد.
  14. مصرف الکل موجب ناتوانی افراد در تصمیم گیری ، کاهش سطح هوشیاری و کندی حواس افراد می گردد لذا توصیه می گردد در صورت مصرف آن، به هیچ عنوان فرد در موقعیت های خطرناک نظیر رانندگی قرار نداشته باشد.
  15. مصرف قرص های اکستازی يا نشاط آور ،  به هر دلیل ممکن موجب افزایش ضربان قلب، خشکی دهان، تاری دید، انقباض ماهیچه ها، لرز، تعریق و تهوع گردد لذا مصرف آنها تحت هر شرایط ممنوع می باشد.
  16. احتمال بروز مسمومیت شدید و مرگ بدنبال استفاده از مواد استنشاقی نظیر چسب، تینرنقاشی،  مایع خشکشویی، بنزین و ... بسیار بالاست لذا تاکید می گردد استفاده از این مواد حتی برای یکبار می تواند موجب مرگ افراد شود.
  17. شروع کردن سیگار هیچ دلیل جسمی ندارد. بدن آن گونه که به غذا، آب، خواب و تحرک احتیاج دارد، به تنباکو نیاز ندارد. و بسیاری از مواد شیمیایی موجود در سیگار، مثل نیکوتین و سیانید، در حقیقت سمومی هستند که اگر به مقدار معینی وارد بدن شوند، می‌تواند باعث مرگ شوند.
  18. سیگار کشیدن در طولانی مدت باعث ایجاد مشکلات بهداشتی مانند بیماری قلبی، سکته، آمفیزم (تخریب بافت ریه) و انواع سرطان‌ها مانند سرطان ریه، حلق، معده و مثانه می‌شود. به علاوه کسانی که سیگار می‌کشند با احتمال بیشتری به عفونت‌هایی مانند برونشیت و ذات الریه مبتلا می‌شوند.

20-سیگاری‌ها نه تنها مبتلا به چین و چروک پوست و دندان‌های زرد می‌شوند، بلکه تراکم استخوان آن‌ها نیز کاهش می‌یابد، که این امر احتمال پوکی استخوان را افزایش می‌دهد. پوکی استخوان وضعیتی است که در افراد مسن خمیدگی ایجاد می‌کند و باعث می‌شود استخوان‌های آنان به راحتی شکسته شود. علاوه بر این‌ سیگاری‌ها کمتر از غیر سیگاری‌ها مایل به انجام فعالیت بدنی هستند، چرا که سیگار کشیدن بر قدرت ریه اثر می‌گذارد.

  • 21- بوی دائمی سیگار دیر از بین می‌رود و نه تنها در لباس افراد، بلکه بر مو، وسایل خانه و ماشین آن‌ها نیز باقی می‌ماند. بوی سیگار را اغلب به سختی می‌توان از بین برد.
  • 22- سیگار کشیدن بر قدرت بدن در تولید کلاژن اثر می‌گذارد. در نتیجه آسیب‌های رایج ورزشی مانند آسیب‌های تاندون ها و رباط‌ها در افراد سیگاری بسیار آهسته‌تر از افراد غیر سیگاری بهبود می‌یابد.

23- سیگارهاي برقي حاوی مواد شیمیایی سرطان زا و برخی مواد سمی هستند که ترکیبی از آن‌ها در ضد یخ وجود دارد. این سیگارها که با باتری کار می‌کنند، حاوی مخزنی از نیکوتین، مواد طعم دهنده، و دیگر مواد شیمیایی هستند و آن‌ها را به دودی تبدیل می‌کنند که توسط فرد استعمال کننده استنشاق می‌شود.

24- سیگارهای برقی توسط اداره دارو و غذای آمریکا مورد تایید قرار نگرفته‌اند، بنابراین تولید کنندگان مجبور نیستند برچسب‌های هشدار سلامتی را که بر روی سیگارهای معمولی یا محصولات جایگزین قرار می‌دهند، روی این سیگارهای برقی نیز قرار دهند. اما واقعیت این است که چیزی به نام محصول دارای نیکوتین بی خطر وجود ندارد.

25- به طرف سیگار نرفتن مزیت‌های زیادی برای شما دارد: انرژی بیشتر، عملکرد بهتر، ظاهر خوب‌تر، حفظ سرمایه مالی و از همه مهم‌تر: زمان بیشتر برای زندگی...!

26- اگر خودتان سیگار می کشید و یا به طور مداوم با افراد سیگاری در تماس هستید بدانید که تنفس دود تنباکو برای سلامتی مضر است حتی اگر قرارگیری در معرض دود  کوتاه مدت باشد، باز هم این امر می‌تواند به بدن شما آسیب برساند.

27- مقاومت در برابر دود سیگار شما را سالم‌تر نگه می‌دارد و حتی ممکن است سبب شود کسی که دوستش دارید درباره این عادت نامطلوب خود  بیندیشد.

28- داروهای غیرمجاز  ، مواد شیمیایی یا مواد مخدری هستند که عملکرد بدن را تغییر می‌دهند. وقتی شما آن‌ها را وارد بدن خود می‌کنید (اغلب با بلعیدن، استنشاق یا تزریق)، داروها وارد جریان خون شده و به بخش‌هایی از بدن مانند مغز منتقل می‌شوند. داروها ممکن است در مغز سبب تشدید یا کندی حواس شوند و هوشیاری شما را تغییر دهند و گاهی اوقات ممکن است از درد جسمانی بکاهند.

29- برای مصرف مداوم و یا شروع مصرف داروها و مواد اعتیاد آور دلایل زیادی وجود دارد. افراد تنها به خاطر این که معتقدند این داروها شادی آورند، آن‌ها را مصرف می‌کنند. این عقیده، اغلب به این دلیل است که کسی آن‌ها را متقاعد کرده که با مصرف این داروها احساس بهتر و یا اوقات خوشی را خواهند داشت.

30- برخی نوجوانان معتقدند داروها به آنان کمک می‌کند تا بهتر فکر کنند، محبوب‌تر باشند، فعال‌تر و تبدیل به ورزشکاران بهتری شوند. گروهی دیگر نیز از سر کنجکاوی به سراغ آنها می‌روند و تصور می‌کنند یک بار مصرف کردن ضرری نخواهد داشت. بعضی افراد می‌خواهند به کمک این داروها تناسب اندام بهتری داشته باشند  و عده اندکی برای به  دست آوردن توجه والدین خود به مصرف این داروها روی می‌آورند.

31- نیکوتین اعتیادآور است و همین امر ترک آن را سخت می‌کند. کسانی که قبل از 21 سالگی مصرف آن را شروع کرده‌اند، برای ترک آن با مشکلات بیشتری روبه رو هستند.

32-آمفتامین ها اعتیاد آور هستند. کسانی که مصرف آن را قطع کرده‌اند، اظهار داشته‌اند که مشکلات خلقی گوناگونی مانند خشم، عصبانیت و تمایل شدید به مصرف این مواد را تجربه کرده‌اند.

33- داروهای غیرمجاز  ، مواد شیمیایی یا مواد مخدری هستند که عملکرد بدن را تغییر می‌دهند. وقتی شما آن‌ها را وارد بدن خود می‌کنید (اغلب با بلعیدن، استنشاق یا تزریق)، داروها وارد جریان خون شده و به بخش‌هایی از بدن مانند مغز منتقل می‌شوند. داروها ممکن است در مغز سبب تشدید یا کندی حواس شوند و هوشیاری شما را تغییر دهند و گاهی اوقات ممکن است از درد جسمانی بکاهند.

34- از کسانی که در خانه، مدرسه، محل کار، رستوران، حتی در خانه دوستان یا اعضای خانواده‌تان سیگار می‌کشند، فاصله بگیرید

35- هرگز در ماشینی که سرنشینان دیگری  دارد ، سیگار نکشيد. بیرون دادن دود سیگار از پنجره، از میزان دودی که افراد در معرض آن قرار می‌گیرند ، نمی‌کاهد.

36- دود سیگار ساعت‌ها پس از سیگار کشیدن نیز در فضا باقی می‌ماند. این بدین معناست که وقتی فرد سیگاری در فضای سربسته دود سیگار را بیرون می‌دهد، افراد دیگر نیز آن دود را تنفس می‌کنند.

37- از آنجا که دود به افراد سيگاري و لباس‌هایشان می‌چسبد، وقتی به فضای داخل اتاق آمدند، بایستی دست‌هایشان را بشویند و لباس‌هایشان را عوض کنند، به ویژه قبل از آن که بخواهند کودکان را در آغوش بگیرند و از آن‌ها مراقبت کنند.

38- پزشكان هشدار دادند با اولین سیگاری كه می ‌كشید ظرف تنها چند دقیقه پس از استنشاق دود سیگار به درون ریه‌ ها، روند آسیب‌ های ژنتیكی به بدن آغاز می ‌شود و جالب است بدانید که خطر بروز حملات قلبی ناشی از بیماری های قلبی- عروقی به دنبال ترک کردن سیگار و در 24 ساعت نخست بعد از کشیدن آخرین سیگار، کاهش می یابد

39- برای این كه آسیب ‌ها و صدمات نامطلوب و ریشه ‌ای سیگار كشیدن در بدن ظاهر شود به گذشت چند سال نیاز نیست چون این آسیب ‌ها ظرف چند دقیقه بعد از فرو بردن دود سیگار آشكار می ‌شوند.

40- دود سیگار در بدن سیگاری های فعال و همین طور سیگار ی های غیر فعال (افرادی که خود سیگاری نیستند و تنها در معرض دود سیگار قرار می گیرند) اثرات فوری بر جای می گذارد که به مرور زمان به بروز بیماری های جدی منجر می شود.

41- پژوهشگران علوم پزشکی در بیمارستان نورت وست کشور آمریکا اعلام کردند،خطر بروز حملات قلبی ناشی از بیماری های قلبی- عروقی به دنبال ترک کردن سیگار و در 24 ساعت نخست بعد از کشیدن آخرین سیگار، کاهش می یابد.

42 (مونو اکسید کربن گازی بی رنگ و بی بو است که در دود سیگار یافت می شود و سبب کاهش توانایی خون در حمل اکسیژن می شود. تعداد نبض و فشار خون شخص سیگاری به طور غیر طبیعی بالا است ..

 

43 در افراد سيگاري بيماريها تشديد يافته تر هستند ، مانندپنومونی که سبب مرگ يا ناتواني در بیمارانی می شود که همزمان  سيگارهم مي كشند..

44- فرزندان، والدين سيگاري را سرزنش ميكنند و آنها را بي اراده ميخوانند و ارتباط بين والد و فرزند با سيگار خدشه دار ميشود.

45- افراد سیگاری نه تنها سلامتی خود را در معرض انواع بیماری های خطرناک قرار می دهند، بلکه باعث رنجش و آزرده خاطر شدن اطرافیان شان می گردند. متاسفانه امروزه برخی افراد به غلط سیگار کشیدن را نشانه بلوغ و یا حتی کلاس در خود محسوب می کنند 

46- همسران افراد سيگاري از بوي سيگار همسرشان و عوارض ظاهري آن بسيار ناراحت و شرمنده اند و هميشه نگرانند كه همسرانشان بيمار و زمينگير شوند و روابط همسري نيز تحت تاثير سيگار قرار خواهد گرفت.

47- كلا افراد سيگاري به دليل محدوديتي كه در زندگي با سيگار براي خود ساخته اند، بسيار كمتر از ديگران از زندگي لذت ميبرند.

48- اولين  مرحله ترك سيگار  تصميم گيري است كه فرد مايل است ترك كند ولي هنوز از تصميم خود مطمئن نيست و به دنبال يافتن انگيزه هاي قدرتمندي است كه او را براي ترك مصمم كند.

49- در محيط كار نيز كارفرمايان ترجيح ميدهند افراد غيرسيگاري را استخدام كنند و از اينرو، شانس يافتن كار و لذت بردن از كار نيز براي افراد سيگاري كمتر است.

50- افراد سيگاري حتي مزه غذاها را بخوبي تشخيص نميدهند و از فعاليتهاي ابتدايي خود لذتي كه ديگران ميبرند، نخواهند برد. آنها پس ازمدتي حتي از سيگار كشيدن هم لذت نميبرند، فقط به آن معتاد ميشوند و ديگر نميتوانند آن را كنار بگذارند.

 

 

 











جستجو
بیماری ابولا چیست ؟ (۷۰۸۰ بازدید)

برای مشاهده اوقات شرعی کلیک نمایید ...